S-a intamplat in 28 aprilie 1945: A murit, executat de membrii miscarii de rezistenta italiene in timp ce incerca sa paraseasca tara, dictatorul Benito Mussolini, conducatorul fascist al Italiei intre anii 1922 si 1943. Benito Amilcare Andrea Mussolini (n. 29 iulie 1883, Predappio langa Forl d. Giulino di Mezzegra langa Como) a fost conducatorul []The post S-a intamplat in 28 aprilie 1945 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 28 aprilie 1945 was first posted on aprilie 28, 2021 at 6:15 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 28 aprilie 1945: A murit, executat de membrii miscarii de rezistenta italiene in timp ce incerca sa paraseasca tara, dictatorul Benito Mussolini, conducatorul fascist al Italiei intre anii 1922 si 1943. Benito Amilcare Andrea Mussolini (n. 29 iulie 1883, Predappio langa Forl d. Giulino di Mezzegra langa Como) a fost conducatorul fascist al Italiei intre anii 1922 si 1943. In fapt, un socialist Italian celebru, membru marcant al Partidului Socialist Italian (Partito Socialista Italiano) a creat un stat fascist utilizand propaganda si teroarea de stat.

Folosindu-si carisma, controlul total al mediei si intimidarea rivalilor politici, a ruinat sistemul democratic de guvernare existent. Intrarea sa in cel de-al Doilea Razboi Mondial alaturi de Germania lui Adolf Hitler a facut din Italia o tinta pentru atacurile Aliatilor, ceea ce a dus in final la caderea dictaturii fasciste mussoliniene si moartea lui. In noiembrie 2004 a fost votat al 34-lea mare italian intr-un sondaj de opinie TV si, conform tendintelor diin social si politic din Peninsula popularitatea ideilor sale este, din nou, in crestere, din pacate Lumea uitaBenito Mussolini a fost fiul unei invatatoare si al unui muncitor cu simpatii socialiste. Tanarul italian a devenit militant socialist inca din adolescenta si a fost exmatriculat dintr-un liceu al calugarilor salezieni din motive disciplinare. A reusit, totusi, sa isi ia bacalaureatul si, in 1902, a plecat in Elvetia, unde a avut probleme cu autoritatile din cauza vagabondajului si a incaierarilor la care lua parte. Benito Mussolini s-a intors in Italia in 1904, pentru a-si satisface stagiul militar. Apoi, pana in 1908, a lucrat ca invatator, iar din 1909 s-a mutat la Trieste, pe atunci in Imperiul Austro-Ungar.

Benito Mussolini a devenit redactor al unui ziar socialist si a cunoscut-o pe Ida Irene Dasler. Cei doi au avut un fiu, pe care Benito Mussolini nu l-a recunoscut niciodata. Dupa ce a devenit dictator, Benito Mussolini i-a inchis pe amandoi intr-un azil de nebuni, unde au fost ucisi. Gazetarul Mussolini a intrat in conflict cu autoritatile austro-ungare, deoarece el facea propaganda pentru alipirea Triestului la Italia. Drept urmare, Benito Mussolini a fost expulzat. S-a intors in Italia, unde a lucrat la un ziar socialist la Forli, apoi a devenit seful celui mai mare ziar socialist, Avanti, cu un tiraj de 100.000 de exemplare.

Izbucnirea Primului Razboi Mondial a dus la o ruptura intre Mussolini si socialisti, pentru ca Mussolini a decis sa se...