La data de 1 ianuarie 1923, a sunat mobilizarea. Sub steagul Oastea s au inrolat pana la sfarsitul anului 1926 peste cinci mii de suflete. La data de 1 ianuarie 1927, prin cartea Intrati in Oastea Domnului , s-a declarat in scris razboi contra diavolului. Pe fata, in vazul lumii intregi si in auzul tuturor, Parintele Iosif []La data de 1 ianuarie 1923, a sunat mobilizarea. Sub steagul Oastea s au inrolat pana la sfarsitul anului 1926 peste cinci mii de suflete. La data de 1 ianuarie 1927, prin cartea Intrati in Oastea Domnului , s-a declarat in scris razboi contra diavolului.

Pe fata, in vazul lumii intregi si in auzul tuturor, Parintele Iosif apare in public cu aceasta declaratie de razboi contra diavolului, contra celui mai mare dusman al neamului omenesc si al viitorului acestui neam. Sunt putini in lume cei care au avut inspiratia, lumina si acest sfant curaj sa faca o astfel de declaratie impotriva celui mai cumplit vrajmas si tiran al omenirii.

De mii de ani, in enorme lagare, detine si tiranizeaza milioane de oameni a caror libertate a subjugat-o prin pacat si se joaca cu ei ca pisica cu soarecele sau ca paianjenul cu musculita prinsa in panzele lui, pana ce ii suge toata vlaga.

Cu scopul precis de a ajuta eliberarea semenilor din aceasta robie, demascandu-l si declarandu-i razboi diavolului, Parintele Iosif ii cheama sub steagul Crucii lui Iisus cel Rastignit pe toti cei care in mod voluntar doresc a se inrola in Oastea Domnului, spre a ajuta apoi si la eliberarea altora. Parintele Iosif a fost cel dintai ostas care a pus mana cu mult curaj pe steag si l-a ridicat pe reduta la lupta hotarata si la razboi deschis, chemand cu glas deslusit, de trambita cereasca, un neam intreg la lupta sfanta. Razboiul a inceput si continua sub steagul Crucii, rand pe rand inrolandu-se mii de suflete, astfel ca astazi chemarea lui a cuprins o tara si despre izbanzile Oastei vorbeste o lume.

Din aceasta criza sufleteasca si din acest punct mort in care a ajuns omenirea, mai exista o singura salvare: Iisus Hristos. Daca cei vizati si raspunzatori de viitorul omenirii vor intelege avertismentul si vor asculta sfatul, izbavirea o vor putea afla la Cruce si rezolvarea, prin Jertfa de pe ea. Daca nu dezastrul e inevitabil si pentru individul izolat ca si pentru societatea omeneasca in general, acesta apropiindu-se cu pasi grabiti si siguri ca apele potopului de pamant si ca flacarile de Sodoma.

Salvarea mea, salvarea ta, salvarea Bisericii si a neamului nostru, precum si a lumii intregi este Iisus Hristos cel Rastignit, vestit de Parintele Iosif, sub al carui steag ne invita prin declaratia de razboi lansata in cartea Intrati in Oastea Domnului scrisa la sfarsitul anului 1926 si publicata la Anul Nou 1927.

Oastea Domnului a luat un mare avant In timpul din urma, Oastea Domnului a luat un mare avant. Zi de zi primim instiintari de la cei care se hotarasc contra pacatelor si intra in fronturile ei. Oastea Domnului a ajuns sa fie cunoscuta in toata tara. Steagurile ei se ivesc mereu si ici, si colo, cuprinzand pe incetul toata tara. Domnul are grija de lucrul Lui.

Pentru propaganda ce o face Lumina Satelor cu Oastea Domnului, au avut cuvinte de calda apreciere sinoadele eparhiale din Sibiu si de la Cluj.

De cand a iesit cartea cu Oastea Domnului, miscarea s-a facut cunoscuta si in lumea carturarilor. Prin reviste si ziare s-au scris aprecieri frumoase despre Oastea Domnului. In special insa Oastea Domnului a aflat un mare prieten si sprijinitor in persoana I.

P. Cuviosiei Sale Arhimandritul Iuliu Scriban de la Bucuresti, unul dintre cei mai invatati barbati ai Bisericii Ortodoxe. Pe langa recomandarea ce ne-a facut-o in conferinta de la Cluj despre care am scris in nr. 11 parintele arhimandrit ne-a facut in scris o preafrumoasa si calda apreciere si recomandare. In revista Sf. Sinod Biserica Ortodoxa , par. arhimandrit Iuliu Scriban a scris cele mai calduroase randuri despre Oastea Domnului si despre avantul ce trebuie sa ia aceasta Miscare.

Spicuim mai jos cateva randuri din aprecierile parintelui arhimandrit Scriban:De mult scrie par. Iosif Trifa din Sibiu. De mult pretuiesc scrierile sale, toate croite pe dara practica a vietii, indrumatoare pentru bunul trai al omului dar niciodata nu mi s-a parut munca Sa mai buna si mai pretioasa ca prin cartea aceasta care se numeste Intrati in Oastea Domnului Isus .

De cum am pus mana pe aceasta carte, mi s-a parut ca un dar din cer.

Cartea Intrati in Oastea Domnului Isus e o adevarata descoperire. E o minune de ce poate face omul care se apuca de lucrul cel ceresc.

Auzi! De cand e atata staruinta in tara aceasta pentru a se stavili betia si nu s-a putut dobandi nimic! Au fost discutiuni, s-au tinut sedinte, congrese, comunicari, s-au scris carti foarte...