S-a intamplat in 12 mai 1820: S-a nascut Florence Nightingale, infirmiera britanica, precursoarea serviciului sanitar modern, prima infirmiera moderna, dar si un statistician important. Florence Nightingale (d. 13 august 1910) a fost precursoarea serviciului sanitar modern. Florence Nightingale a fost nu numai prima infirmiera moderna, dar si un statistician important. Datorita ambitiei si devotamentului de []The post S-a intamplat in 12 mai 1820 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 12 mai 1820 was first posted on mai 12, 2021 at 3:52 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 12 mai 1820: S-a nascut Florence Nightingale, infirmiera britanica, precursoarea serviciului sanitar modern, prima infirmiera moderna, dar si un statistician important. Florence Nightingale (d. 13 august 1910) a fost precursoarea serviciului sanitar modern. Florence Nightingale a fost nu numai prima infirmiera moderna, dar si un statistician important. Datorita ambitiei si devotamentului de care a dat dovada, spitalele secolului al XIX-lea s-au transformat in institutii de tratament adecvate, dotate din punct de vedere sanitar si cu personal de specialitate gata oricand sa ingrijeasca bolnavii. Datorita altruismului si personalitati sale, Florence Nightingale si-a consacrat intreaga viata ajutorarii bolnavilor din spitale. Florence Nightingale s-a nascut intr-o familie britanica bine pozitionata in societate. Parintii ei, William si Fanny Nightingale, faceau parte din acea categorie de oameni instariti, cu proprietati imobiliare, deschisi calatoriilor. Una dintre calatoriile facute, si anume cea din 12 mai 1820, de la Florenta, a adus cu sine un nou copil, si anume pe Florence. Cele doua fete ale familiei au fost educate cu scopul de a deveni viitoare doamne in lumea burgheza britanica. Cu toate acestea, Parthenope, sora cea mare a Florencei, era interesata de desen, broderie si retete culinare, in timp ce Florence petrecea foarte mult timp studiind latina, matematica si filosofia. Se spune ca Florence Nightingale avea, inca din copilarie, probleme emotionale, explicabile poate doar daca ne gandim ca tatal sau era o persoana retrasa, in timp ce mama sa era entuziasta si joviala. Dorinta de a-si ajuta semenii a aparut din adolescenta, confirmarea fiind insemnarile ei din jurnalele acelei vremi.

Cu timpul, sentimentele sale au devenit si mai puternice. Se simtea limitata si inutila si isi cauta ocupatii care sa ofere un sens vietii. Aceste dorinte puternice contraveneau planurilor mamei sale, care ar fi dorit s-o marite. Anul 1837 a fost decisiv in viata ei. Asa cum reiese din insemnarile sale din 17 februarie, Florence a avut o revelatie: Dumnezeu mi-a vorbit si m-a chemat in slujba Lui. Afirmatia a dat nastere unor controverse, dar Florence nu a fost o persoana care sa sufere din punct de vedere psihic si nici nu a fost o impatimita a religiei. Tocmai din aceasta cauza nu poate fi acuzata de misticism.

In anul 1839 cele doua surori au fost prezentate la Curte si si-au petrecut vacanta la Londra. A fost perioada in care mama lor si-a dublat eforturile pentru a le marita. Aflarea vestii ca Florence va deveni infirmiera a avut consecinte violente. In perioada victoriana, infirmierele erau desconsiderate de catre clasa burgheza, spitalul nu era nici pe departe cel mai indicat loc pentru o viitoare doamna de societate. Parintii sai s-au opus categoric deciziei luate de fiica lor, interzicandu-i orice actiune in acest sens. Reactia parintilor i-a provocat o depresie puternica, Florence pierzandu-si astfel dorinta de a mai trai. In taina, a adunat cat mai multe informatii privind desfasurarea activitatii spitalelor din Anglia, starea lor sanitara si tratamentul oferit. Si-a dezvoltat astfel planul de creare a unui sistem de tratament medical adecvat. In aceasta perioada i-a cunoscut la Roma (1847) pe Sidney si Liz Herbert, secretarul de stat al Angliei si sotia acestuia. In momentul in care a implinit 31 de ani, Florence s-a decis sa plece in Germania, lasand in urma restrictiile impuse de familie, pentru a urma cursuri de specialitate. Dupa intoarcerea in Regat, Liz Herbert a recomandat-o pentru functia de directoare a spitalului pentru femei din Harley Street. Institutia dupa spusele lui Charles Dickens, a fost transformata de Florence intr-un adevarat spital: cu bucatarie, grupuri sanitare, farmacie, lifturi si clopotele pentru solicitarea ajutorului. Adevarata capacitate de organizare si-a aratat-o abia in anul 1854, in timpul razboiului din Crimeea. Contributia cea mai cunoscuta a lui Florence a avut loc in timpul razboiului din Crimeea. Conditiile din spitalele pentru soldatii englezi raniti in Crimeea, descrise de primul reporter de razboi din istorie, William Russell, erau infricosatoare lipsea ingrijirea medicala de...