Cine mi te-a pus pe sufletsi pe ochi, si fata,si pe grai, si pe simtire,si pe-ntreaga viata;cine, cantec de iubire,mi te-a pus in viata? Caci de-atunci, viata-mi arde,ochii n-au hodina,duhul zboara, gura canta,inima suspina de lumina si-ncantare,inima suspina. Revarsarea bucuriein-are stavilare,din ce arde mai puternic,creste tot mai mare arde, sufera si-ntrunacreste tot mai mare! Fa-te, []Cine mi te-a pus pe sufletsi pe ochi, si fata,si pe grai, si pe simtire,si pe-ntreaga viata;cine, cantec de iubire,mi te-a pus in viata?Caci de-atunci, viata-mi arde,ochii n-au hodina,duhul zboara, gura canta,inima suspina de lumina si-ncantare,inima suspina.

Revarsarea bucuriein-are stavilare,din ce arde mai puternic,creste tot mai mare arde, sufera si-ntrunacreste tot mai mare!Fa-te, cantec, revarsarefara de oprire,fa-te foc ce-aprinde lumea,cantec de iubire pentr-un Unic Mire, uniccantec de iubire.

Pentru slava Celui caremi te-a pus pe fatasi pe suflet, si pe buze,dulcea mea viata lumea-n veci sa te traiasca,dulcea mea viata!TRAIAN DORZ din Cantarea Cantarilor mele , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014