S-a intamplat in 18 mai 1981: A murit William Saroyan, prozator si dramaturg american (n. 1908). William Saroyan este unul dintre cei mai importanti scriitori americani ai secolului al XX-lea, probabil singurul caruia i-au fost decernate atat Premiul Pulitzer, cat si Oscarul, opera sa continuand sa fie reprezentata pe scenele si ecranele din intreaga lume. []The post S-a intamplat in 18 mai 1981 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 18 mai 1981 was first posted on mai 18, 2021 at 6:58 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 18 mai 1981: A murit William Saroyan, prozator si dramaturg american (n. 1908). William Saroyan este unul dintre cei mai importanti scriitori americani ai secolului al XX-lea, probabil singurul caruia i-au fost decernate atat Premiul Pulitzer, cat si Oscarul, opera sa continuand sa fie reprezentata pe scenele si ecranele din intreaga lume.

William Saroyan (31 august 1908-18 mai 1981) s-a nascut in Fresno, California, fiind al patrulea copil al lui Armenag si Tacuhi Saroyan, amandoi emigranti. In prima jumatate a anului 1928, William Saroyan a ajuns la concluzia ca atmosfera din Fresno, Oakland, sau San Francisco, unde isi petrecuse cea mai mare parte din copilarie si adolescenta, nu era favorabila dezvoltarii talentului sau de scriitor, talent in care el avea o incredere deplina, si pleaca la New York.

Dupa cum marturisea, era necesar sa mearga la...