Un crestin este f cut s se inchine F c torului s u. Unde este Imp ratul Cel curand n scut, s ne inchin m Lui? intrebau magii la nasterea Mantuitorului. i s-au inchinat Lui impreun cu p storii. Ins vai, crestinii de azi au aflat un alt imp rat la care se inchin . Se inchin la idolii desf t rilor, banilor, pl cerilor si p catelor. []Un crestin este f cut s se inchine F c torului s u.

Unde este Imp ratul Cel curand n scut, s ne inchin m Lui? intrebau magii la nasterea Mantuitorului. i s-au inchinat Lui impreun cu p storii.

Ins vai, crestinii de azi au aflat un alt imp rat la care se inchin . Se inchin la idolii desf t rilor, banilor, pl cerilor si p catelor. In special ins se inchin crestinii de azi la un idol mare si cumplit: alcoolul!Milioane si milioane de inchin tori are acest rege misel si ucigas. Crai si p stori, bogati si s raci, prosti si inv tati, plugari si c rturari oameni din toate tagmele, din toate t rile, din toate limbile li semintiile se inchin in fata acestui imp rat infricosat.

De-a dreapta si de-a stanga lui se v d cei doi sfetnici: diavolul si carciumarul Itig. Prin ei lucr acest imp rat. Roade bogate culege si unul si altul. Diavolul isi umple iadul cu supusii lui, iar Itig isi umple punga (si rade de tic losia si prostia crestinilor). Iar supusii ce castig ? Spitalul, temnita si iadul: moarte trupeasc si sufleteasc .

Ah, ce crestin tate mincinoas tr im!Ah, cum isi dau crestinii viata si sufletul pentru acest imp rat al mortii. Vai, cuminfund crestinii temnitele, spitalele si iadul, inchinandu-se la acest imp rat cumplit.

Oameni buni, feriti-v de alcool!Parintele Iosif Trifa, din Alcoolul duhul diavolului