S-a intamplat in 24 mai 1937: S-a nascut Benone Sinulescu, interpret roman de muzica populara. Benone Sinulescu este un interpret roman de muzica populara din comuna Siriu, judetul Buzau. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diversi interpreti de muzica populara printre care Irina Loghin. Dupa 1989, a abordat si stilul etno-dance si colaborat in []The post S-a intamplat in 24 mai 1937 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 24 mai 1937 was first posted on mai 24, 2021 at 5:07 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 24 mai 1937: S-a nascut Benone Sinulescu, interpret roman de muzica populara. Benone Sinulescu este un interpret roman de muzica populara din comuna Siriu, judetul Buzau. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diversi interpreti de muzica populara printre care Irina Loghin. Dupa 1989, a abordat si stilul etno-dance si colaborat in acest sens cu formatia Ro-Mania.

S-a nascut in localitatea Siriu, judetul Buzau, la 24 mai 1937. Este o localitate de munte superba. A fost botezat de sotia fratelui bunicului sau. Cornelia Damin. A intrat la scoala la 7 ani imediat dupa razboi. Facea muzica la scoala si preotul care facea ora de muzica si de religie nu l-a acceptat in corul scolii pentru ca el canta prea tare. Intre timp s-a prins totusi ca e bun si l-a primit. Avea obiceiul sa se urce in copaci si de acolo canta cat il tineau plamanii, canta si toata lumea zicea: Asta-i baiatul lui Luca!Pe tatal sau il chema Luca, iar pe mama Ileana. i tatal sau canta la biserica. O viata intreaga a cantat la biserica si era un foarte bun tenor. Probabil ca pe tata l-a mostenit Benone SinulescuRol de solist a avut pentru prima oara in localitatea Plescoi, satul natal al tatalui sau, acolo unde a facut si un an de scoala. S-a intamplat in clasa a cincea, cand a fost ales solist al scolii din Plescoi si totodata dirijor de cor. Cel care i-a descoperit calitatile vocale a fost profesorul de muzica de la scoala din Plescoi, domnul Dima, care intr-o zi i-a spus: vei fi solistul corului nostru si in acelasi timp si dirijor. Acolo a cantat prima sa melodie solistica: Eroul Ceapaev trecea prin UraliA efectuat in decursul carierei peste 2000 de turnee, atat in tara cat si peste hotare. A avut privilegiul si bucuria sa cante pe aceeasi scena cu Maria Tanase, Maria Lataretu, Ioana Radu, Ion Luican, Irina Loghin, Rodica Bujor, Mia Braia,...