La Intrarea Domnului in Ierusalim, multimea Il aclama pe Mantuitorul. Ii zicea: Osana! Dar aceiasi oameni din multime, unii dintre ei, poate nu toti, dup aceea au zis: R stigneste-L! Noi unde ne incadr m? Si unii din aceeasi multime au mers dup aceea si la Golgota, s asiste la r stignirea Mantuitorului. La Golgota, s stiti c , []La Intrarea Domnului in Ierusalim, multimea Il aclama pe Mantuitorul. Ii zicea: Osana! Dar aceiasi oameni din multime, unii dintre ei, poate nu toti, dup aceea au zis: R stigneste-L! Noi unde ne incadr m? Si unii din aceeasi multime au mers dup aceea si la Golgota, s asiste la r stignirea Mantuitorului. La Golgota, s stiti c , pe lang Maica Domnului si Ucenicul iubit si alte femei care Il plangeau pe Domnul, erau pe de alt parte si farisei, care Il batjocoreau, dar mai erau multi oameni care, pur si simplu, erau curiosi. Veniser acolo s asiste la o r stignire. Nu cumva ne incadr m si noi intre acestia? Ce f ceau ei pentru Mantuitorul? Nimic! Poate nu-I f ceau r u, nu mergeau la El s -L bat , nu-I f ceau nimic. Noi nu-L avem pe Mantuitorul acum, fizic, ca s mergem la El s -I alin m suferinta, dar ii avem pe toti ceilalti oameni din jurul nostru care sufer in diferite feluri. Suntem noi martori activi sau martori pasivi la suferintele celor din jur? Vedem in jurul nostru sau pe internet situatii dramatice, oameni care mor de foame, de frig, de sete, sau din lips de medicamente. Ce facem noi pentru acestia? Dac nu facem nimic, suntem ca si aceia.

Mergem mai departe. Un singur Ucenic L-a urmat pe Hristos pan la Cruce: Sf. Evanghelist Ioan. Ceilalti L-au p r sit. A mai fost o incercare, aceea a Sfantului Apostol Petru. Si, dac citim capitolul 18 de la Ioan, vedem c Sfantul Ioan, care cunostea pe Arhierei, se pare c avea ceva cunostinte acolo, si a putut intra in curtea arhiereului si l-a b gat acolo si pe Petru. Dar, acolo, Sf. Petru se leap d .

Este foarte interesant motivul pentru care Sfantul Apostol Petru se leap d . Stiti care este? Hai s il citim din Ioan capitolul 18, versetul 18. Acolo, Petru, lang foc, a fost dat pe fat de c tre slujitori. Dar dac nu se ducea s se inc lzeasc , poate nu se lep da. De curand, imi spunea cineva c i...