In Evanghelia Sfantului Ioan, la cap. 1 vers. 6, se vorbeste despre Sf. Ioan Botezatorul ca a fost om trimis de Dumnezeu si a venit in lume sa pregateasca calea Domnului, a venit sa marturiseasca despre lumina. Ce frumoasa lucrare i-a fost incredintata, aceea de a pregati calea Domnului si de a arata tuturor pe []In Evanghelia Sfantului Ioan, la cap. 1 vers. 6, se vorbeste despre Sf. Ioan Botezatorul ca a fost om trimis de Dumnezeu si a venit in lume sa pregateasca calea Domnului, a venit sa marturiseasca despre lumina. Ce frumoasa lucrare i-a fost incredintata, aceea de a pregati calea Domnului si de a arata tuturor pe Cel care este Lumina, ca toti sa ajunga sa creada prin el. Sfantul Ioan a vorbit despre pocainta si ne-a spus tuturor cum trebuie sa facem pocainta.

La fel am putea spune ca si Parintele Iosif a fost trimis in Biserica si poporul nostru, de catre Dumnezeu, la timpul si vremea potrivite. Propovaduindu-L pe Hristos cel Viu, aflarea Lui, prin Nasterea din nou, si vestirea Lui printr-o viata predata in totalitate in slujba Lui. Evanghelia propovaduita de Parintele Iosif era de o curatie si de o valoare ca aceea a Sfintilor Apostoli, a Sfintilor Parinti, a Sfintilor Martiri din vremurile de aur ale crestinismului. Gasim aceasta marturie si la fratele Traian Dorz, in Istoria unei jertfe: De cand am inceput sa citesc scrierile Parintelui, mi-am facut o parere atat de inalta, incat nu era cu nimic mai prejos decat cea despre un mare apostol si sfant al lui Dumnezeu .

Simon Petru, slujitor si apostol al lui Iisus Hristos, celor ce prin dreptatea Dumnezeului nostru si a Mantuitorului Iisus Hristos au dobandit o credinta de acelasi pret cu a noastra (II Petru 1, 1). Cu toata smerenia, putem spune ca Parintele Iosif a...