1. Cu cat ne dam mai bine seama cum ar fi trebuit sa vorbim si sa scriem despre Dumnezeu, cu atata suntem mai nemultumiti de ceea ce am realizat. Chiar daca ne-am fi pus in aceste opintiri toata puterea, tot talentul si toata sudoarea noastra, abia de pe muntele pana unde ai putut urca, poti []1. Cu cat ne dam mai bine seama cum ar fi trebuit sa vorbim si sa scriem despre Dumnezeu, cu atata suntem mai nemultumiti de ceea ce am realizat.

Chiar daca ne-am fi pus in aceste opintiri toata puterea, tot talentul si toata sudoarea noastra, abia de pe muntele pana unde ai putut urca, poti sa vezi nu numai cat de inalti sunt alti munti, ci si cat de mult mai este dincolo de pana unde ai putut cuprinde tu!2. Sfarsim miile de pagini cu Hristos, fara a putea pune punctul final.

Sfarsim miile de mari calatorite cu El, fara a putea spune: iata marginile!Si sfarsesc miile de multumiri, fara a putea simti: de-ajuns!Ce nemarginit esti Tu, Marele si Vesnicul nostru Dumnezeu!3. Cuvantul lui Hristos este desavarsit, atat in intregul lui, cat si in fiecare particica a Sa.

N-ar fi prea mult oricat s-ar putea spune sau scrie despre Hristos. Dar nu este nici prea putin , oricat s-a putut.

Pentru a-L putea cuprinde pe Iisus Hristos, Domnul nostru, cat este El, n-ar ajunge toate cartile cate le-ar incapea toata lumea. Dar pentru a-L putea cuprinde cat ne trebuie El noua, este de-ajuns o singura carte: Biblia Sa.4. Cine vrea sa vada maretia...