1. Unii dintre oamenii laudatori ai oamenilor, ca sa fie si mai pe placul idolilor acelora, ca sa fie si mai rasplatiti de acestia cu laude lumesti sau cu banii murdari ai pacatului, se intrec in a batjocori Numele cel Sfant al Singurului Dumnezeu Adevarat si al Domnului Iisus Hristos, Fiul Sau, luand in []1. Unii dintre oamenii laudatori ai oamenilor, ca sa fie si mai pe placul idolilor acelora,ca sa fie si mai rasplatiti de acestia cu laude lumestisau cu banii murdari ai pacatului, se intrec in a batjocori Numele cel Sfant al Singurului Dumnezeu Adevarat si al Domnului Iisus Hristos, Fiul Sau,luand in deradere tot ce cinstisera si respectasera chiar si ei candva, dar de care acum nu numai ca se leapada, ci se si rusineaza.

Ce soi scarbos de taratoare pot fi acesti laudatori ai micimii! Feriti-va, sa nu ajungeti in acest hal!2. Acesti geniali laudatori, in trufia lor nebuneas-ca si originala , Il sfideaza si Il provoaca pe Dumnezeu in modul cel mai periculos si mai josnic.

Vai, cat de nenorociti pot fi acesti bieti oameni! i cate rugaciuni pline de mila trebuie inaltate spre Bunul Dumnezeu pentru vindecarea sufletului lor nenorocit, stapanit de atatea legiuni de demoni!3. Privind inapoi peste veacurile istoriei omenesti,peste tot intinsul campurilor de lupta pe care s-au insiruit, valuri dupa valuri, randurile razboinice ale vrajmasilor lui Dumnezeu si ale potrivnicilor Lui,te umpli de un sfasietor simtamant de mila si de un fericit simtamant de incredere:ce mici pot fi toti oamenii impreuna si ce mare poate fi Dumnezeu singur!4. Te umpli de mila pentru toate aceste necredincioase puteri, atat de amenintatoare candva, cand erau tari si bine organizate ,dar din care, foarte curand, n-au mai ramas decat niste triste ruine peste care colbul uitarii se asaza in tot mai groase straturi. Pana le inghite de tot si pe vesnicie.5. Te umpli de o mare incredere in nebiruita Putere slavita a lui Dumnezeu, cand vezi cum ea trece linistita peste toata Istoria lumii, in carul nimicitor al Timpului,neridicand nici macar un deget si totusi prefacand cu atata usurinta toate fortaretele puternice ale lumii, ridicate cu atata truda impotriva Sa, in niste daramaturi vesnice.6. Priviti mereu spre Trecut, ca sa puteti vedea Viitorulsi sa nu va inselati nici in Prezent!Daca undeva si candva este cineva care se ridica cu vrajmasie impotriva lui Dumnezeu sa nu va indoiti nici o clipa de soarta care il asteapta.

Mai curand sau mai tarziu, daramaturile lui se vor adauga celorlalte daramaturi, sporind si mai mult numarul dovezilor despre puterea si judecata lui Dumnezeusi despre soarta cutremuratoare a tuturor vraj ma silor Lui.7. Nu tremurati si nu cadeti niciodata infranti in fata vrajmasilor lui Dumnezeu, oricat de laudati si de laudarosi ar fi acestia!Nici chiar cand intelepciunea lui Dumnezeu va ingadui sa cadeti pentru o vreme in mainile lor chinuitoare. Caci mai curand decat umbrele vor disparea. i mai repede ca paiele vor fi arsi.8. Fiti siguri de infrangerea tuturor potrivnicilor Domnului chiar daca voi n-ati mai ajunge sa vedeti aceasta cu ochii vostri cei trupesti. Dar a multora o veti si vedea!Chiar daca puterea unora ar intrece taria Babilonului si fala Romei, toti vor fi daramati fiti siguri!La timpul fiecaruia, in curand, daramaturile nebuniei tuturor vor fi pricina de clatinare din cap pentru unii si de groaza pentru toti.9. Deci sa nu va temeti de ei, oricat de mari le-ar parea puterea si intinderea,oricat le-ar fi ingaduit sa apese si sa prigoneasca!Facandu-va datoria de a va supune dupa Cuvantul Domnului in ce priveste obligatia omeneasca fata de Stapanirea sub care trebuie sa va traiti viata paman teasca , ramaneti sufleteste liberi fata de toti, in tot ce ganditi sau lucrati. Supuneti-va credinta inimii si inchinarea duhului numai Singurului Dumnezeu Adevarat, prin Iisus Hristos, Mantuitorul vostru (I Tim 6, 16).10. Indata ce sufletului i se deschid ochii cei duhovnicesti si primeste lumina lui Dumnezeu, el vede ce uriase si bine organizate sunt ostirile dusmane impotriva lui Hristos.

Dar indata ce priveste spre Ceruri si spre Istorie vede ce nimica sunt toate acestea in fata Timpului, care este cea mai slaba arma in mana puterii...