din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Petrileni duminica, 9 septembrie 1984 In sfintele noastre biserici, de fiecare data de fiecare data si in fiecare duminica, atunci cand se rosteste Crezul nostru, dreptarul nostru de credinta, noi spunem: i iarasi va veni, cu marire, sa judece viii si mortii, a Carui imparatie []din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Petrileni duminica, 9 septembrie 1984In sfintele noastre biserici, de fiecare data de fiecare data si in fiecare duminica, atunci cand se rosteste Crezul nostru, dreptarul nostru de credinta, noi spunem: i iarasi va veni, cu marire, sa judece viii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit . Noi adeverim de fiecare data cand rostim acest adevar ca credem in aceasta fagaduinta si ca ne punem toata nadejdea in venirea Lui. Cu gandul la acest sfant praznic, cu gandul la aceasta dulce si sfanta nadejde a crestinilor, a Bisericii, a fiecarui suflet, sfintii nostri inaintasi si parintii nostri au putut trece prin toate incercarile, au putut rabda toate necazurile, au putut birui toate ispitele, au putut suferi toate patimile, pentru ca nadejdea intalnirii cu Domnul, pentru ca dulcea incredere in implinirea fagaduintei Lui a fost de-ajuns de puternica sa-i rascumpere de orice suferinta au indurat si sa le rasplateasca orice jertfa au fost in stare sau li s-a cerut sa aduca pana la venirea Lui. Cu gandul la venirea Domnului au adormit parintii nostri si se odihnesc asteptand acolo, in tarana acestui pamant, implinirea acestei fagaduinte.

Dumnezeul nostru cel Adevarat, ale Carui buze au spus numai adevarul si al Carui cuvant este intocmai asa cum este scris, Isi va implini la vremea Lui fagaduinta pe care a facut-o si in care au crezut toti cei care si-au pus nadejdea in El si nu s-au lepadat de aceasta nadejde, prin oricate incercari au trebuit sa treaca pentru ca sa si-o adevereasca pana la sfarsit.

Noi suntem urmasii unor parinti credinciosi. S-a mai spus aceasta si-i scris in toata istoria Bisericii noastre si a poporului nostru. Marii nostri inaintasi, parintii istoriei noastre, acei care-au fost incepatorii si continuatorii minunati ai vietii noastre si fauritorii minunati ai patriei noastre si a istoriei noastre, toti au fost credinciosi. Am mai spus si cu alte ocazii: noi, daca vrem sa fim cu adevarat niste urmasi statornici si niste copii...