Ce spune un mare predicator. Taborul si Golgota. A urma pe Domnul inseamna sa traiesti o viata noua Vorbind despre cum trebuie sa-L urmam pe Domnul si sa ne purtam crucea, un mare predicator a spus odata: Sa nu ne amagim. Urma rea lui Hristos nu inseamna nu mai ganduri inalte, simtiri si bu curii deosebite, care sa []Ce spune un mare predicator. Taborul si Golgota. A urma pe Domnul inseamna sa traiesti o viata nouaVorbind despre cum trebuie sa-L urmam pe Domnul si sa ne purtam crucea, un mare predicator a spus odata: Sa nu ne amagim. Urma rea lui Hristos nu inseamna nu mai ganduri inalte, simtiri si bu curii deosebite, care sa tina zi si noapte ca o sarbatoare necurmata Aceste flori fericite, bine mirositoare nu infloresc totdeauna pe caile ur marii lui Hristos si nici nu sunt semnele sigure ale vietii sfinte. Iisus nu i-a impartasit de bucuria de pe muntele Taborului decat pe trei dintre ucenicii Sai. i aceste bucurii n-au tinut decat ca an vis A urmat apoi ca si mai nainte, atat pentru cei trei, ca si pentru ceilalti, lupta, durerea, suferinta si zilele Golgotei.

Muntele Taborului dureaza ca teva minute si apoi urmeaza Ieru salimul, vine viata, calea plina de bolovani, suferinta, necazul, durerea. La iesirea din biserica, dupa bucu riile avute la o adunare frateasca, vine viata de peste saptamana acasa, cu atatea ganduri, griji, is pite si lupte. Acum trebuie sa fii credincios, aici trebuie sa fii tare. Caci aceasta inseamna a-L urma pe Domnul: sa afli calea de trecere de la linistea si pacea altarului la zgomotul si lupta vietii de toate zilele, de la Tabor la Ierusalim si Golgota.

Mai demult, dragostea si cre dinta fata de Hristos trebuia do vedita cu moarte de mucenic; astazi, cu viata de mucenic. i una, si alta e grea. Daca-L urmezi pe Domnul, trebuie sa fii gata pentru aman doua: si pentru jertfa, si pentru plug.

Pentru cea dintai iti trebuie o mare tarie, pentru cea de-a doua, o neincetata lupta de a tine mereu ochii la Capetenia...