Cand a fost despartita lumina de intuneric si a fost numita lumina zi, iar intunericul noapte, Cuvantul sfant nu spune ca a fost o zi si apoi o noapte ci ca a fost o seara, apoi a fost o dimineata A fost o seara, adica o stare cand lumina este amestecata cu intunericul, dar lumina []Cand a fost despartita lumina de intuneric si a fost numita lumina zi, iar intunericul noapte, Cuvantul sfant nu spune ca a fost o zi si apoi o noapte ci ca a fost o seara, apoi a fost o dimineataA fost o seara, adica o stare cand lumina este amestecata cu intunericul, dar lumina scade, iar intunericul creste pana ce cuprinde totul;si a fost o dimineata, adica o stare cand intunericul este amestecat cu lumina, dar intunericul scade si lumina creste pana ce ea cuprinde totul.

In lumea asta, de la inceput chiar, n-au fost deci separate total lumina de intuneric, nici binele de rau, nici graul de neghina, nici cei drepti de cei nedrepti.

In fiecare lumina este si putin intuneric, in fiecare bine este si putin rau, in fiecare rau este si putin bine. In fiecare intamplare, in fiecare lucru, in fiecare stare este un amestec si de bucurie si de necaz.

Sunt vremuri in care se pare ca totul se cufunda in intuneric.

Vin stari tot mai...