,,VA SPUN VOUA, CELOR CARE MA ASCULTATI Aceste sunt conditiile. Cine vrea sa vada Imparatila Lui Dumnezeu TREBUIE SA SE NASCA DIN NOU. Sa devina un om nou. Ca numai cu un astfel de om poate colabora si lucra Dumnezeu. Fara Nasterea din nou, Mantuitorul Insusi a spus ca-i cu neputinta si sa vedem si [],,VA SPUN VOUA, CELOR CARE MA ASCULTATI Aceste sunt conditiile. Cine vrea sa vada Imparatila Lui Dumnezeu TREBUIE SA SE NASCA DIN NOU. Sa devina un om nou. Ca numai cu un astfel de om poate colabora si lucra Dumnezeu. Fara Nasterea din nou, Mantuitorul Insusi a spus ca-i cu neputinta si sa vedem si sa intram, in Imparatial Lui Dumnezeu. Clare sunt aceste lucruri. Aceasta nastere din nou a pus-o Mantuitorul ca o conditie tuturor acelora care au venit, din prima zi, la Domnul. Inainte de a face ceva, trebuie sa fim ceva. Si trebuie sa fii un copil al Domnului, un om duhovnicesc, un om nascut din nou.

Lucrurile acestea se spun tot mai putin, din ce in ce tot mai putin. Se predica tot felul de lucruri numai despre nasterea din nou nu, pe care a predicat-o Hristos si, numai despre conditia aceasta nu se vorbeste. Fiecare om, ca sa aiba un avantaj de la celalalt, ii pune conditii avantajoase pentru sine, nu pentru Dumnezeu. Cum a spus si Sfantul Apostol Pavel :,,Toti cauta foloasele lor , toti : si adunari, si culte, si institutii, si oameni. Cine cauta foloasele Lui Hristos? Numai acela care spune Cuvantul Lui Dumnezeu si pune conditiile Lui Hristos.

Sa nu ne inselam, fratilor si surorilor. Daca am pornit le calea Domnului, am pornit nesiliti de nimeni, am pornit de bunavoie, AM VRUT. Si Mantuitorul a spus :,,Va spun voua, celor care vreti sa Ma ascultati :,,DACA VREA CINEVA SA VINA DUPA MINE, SA SE LEPEDE DE SINE . Nu uitati aceasta, cea dintai si cea din urma conditie pe care o pune Hristos. Lepadarea de sine e acea predare in Slujba Domnului a intregii noastre fiinte. ()Sa stiti, Domnul Iisus spune asa :,,Iata Eu stau la usa si bat. Daca deschide cineva usa, voi intra la el . Dar inima omului nu are numai un compartiment ; n-are numai o usa, inima omului. Ci are, cel putin, trei...