Ev. Luca 8,41-56 Invierea fiicei lui Iair Aceasta evanghelie este plina de invatatura pentru noi. Ca si Iair din evanghelie, si noi avem o fiica iubita, una-nascuta: viata noastra sufleteasca, sufletul nostru. De multe ori se imbolnaveste si aceasta fiica a noastra, ba de multe ori chiar si moare. Pacatul este acela care imbolnaveste sufletul []Ev. Luca 8,41-56Invierea fiicei lui IairAceasta evanghelie este plina de invatatura pentru noi.

Ca si Iair din evanghelie, si noi avem o fiica iubita, una-nascuta: viata noastra sufleteasca, sufletul nostru.

De multe ori se imbolnaveste si aceasta fiica a noastra, ba de multe ori chiar si moare. Pacatul este acela care imbolnaveste sufletul si provoaca moarte sufleteasca.

De aceasta boala si moarte ne putem si noi scapa sufletul, asa cum si-a scapat Iair fata: prin cautarea si aflarea lui Iisus Mantuitorul.

Pe Iair l-a plecat dupa Hristos credinta lui cea tare in puterea si ajutorul Mantuitorului.

Cu aceasta credinta sa-L cautam si noi pe Iisus Mantuitorul.

Asta inseamna, iubite cititorule, sa crezi si sa te increzi intr-un Iisus, Mantuitor al tau, Care a murit pentru tine, pentru pacatele tale, pentru iertarea ta si invierea ta din pacate.

Ca si Iair, sa alergi cu bolile tale sufletesti la acest Mantuitor, sa cazi inaintea Lui si sa-L rogi, zicand: Doamne Iisuse, intra in casa mea, caci fiica mea cea scumpa, sufletul meu, s-a imbolnavit este gata de moarte .

O, ce lucruri minunate face si azi Iisus in sufletul omului care crede si se increde in puterea Lui (in Jertfa Lui cea sfanta) si cere si primeste aceasta putere.

Minunea din evanghelie si astazi se intampla. i astazi invie la o viata noua acei care Il cauta pe Iisus si se apropie de El cu credinta si cu lacrimile lui Iair.

Ca si fiica lui Iair din chipul de mai sus, asa invie si astazi toti acei pacatosi care-L primesc pe Cel ce a zis: Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine viu va fi, chiar daca va fi murit (In 11, 25).

Cititorule! Ia seama ca si tu esti un Iair care ai un bolnav:sufletul tau! De cand tot plange si se vaieta acest bolnav si tu stai linistit si nepasator!? De cand tot striga dupa tine acest bolnav sa-L chemi pe Doctorul vietii, pe Iisus, si tu n-asculti rugarea sufletului tau!?Cititorule! Ia seama ca tu ai un mort in casa vietii tale! Sufletul tau a murit in pacate. i tu nu te ingrozesti? i tu nu plangi? i tu nu pleci sa-L afli pe Iisus?Uita-te bine, cititorule, uita-te bine la chipul de la pagina 367, caci asa sta Iisus si...