La invierea celor trei morti, din Evanghelie, Domnul a tinut seama de lacrimile celor ce se rugau pentru ei Mama Sf. Augustin, Monica, a fost aceea care, prin rugaciunile ei, a ajutat ca fiul ei sa se faca, dintr-un pacatos, un sfant Mare lucru si mare dar sunt lacrimile si rugaciunile parintilor pentru copiii [] La invierea celor trei morti, din Evanghelie, Domnul a tinut seama de lacrimile celor ce se rugau pentru ei Mama Sf. Augustin, Monica, a fost aceea care, prin rugaciunile ei, a ajutat ca fiul ei sa se faca, dintr-un pacatos, un sfant Mare lucru si mare dar sunt lacrimile si rugaciunile parintilor pentru copiii lor cazuti. Cati insa dintre parintii de azi se roaga cu lacrimi pentru copiii lor pierduti?Dragi tineri, eu nu va spun aceste lucruri din vant, nici de prin carti, ci le spun din viata mea. i eu, in tineretea mea, eram un mort pe care patimile si pacatele il duceau la groapa. Dar in calea pierzarii mele a iesit Scumpul meu Mantuitor, cu glasul Lui cel dulce, si mi-a zis: Tanarule, tie iti graiesc: scoala-te! . Din acea clipa m-am sculat din pacate si am inceput sa merg dupa El. i neincetat voi spune minunile pe care le-a facut Domnul pentru mine.

Vino si tu la El si te va invia si pe tine! Vino in Oastea Lui si El te va face un om nou si fericit cu o tinerete adevarata, vrednica si fericita!Parintele Iosif vedea prabusirea tineretului si indreptarea buna a tuturor acestor rele. In aceasta cumplita prabusire si moarte sufleteasca a tinerilor, singura salvare este Hristos si intoarcerea tuturor la El. Mai intai a parintilor. Dam mai jos un articol scris de el in 1926, pentru marea lui valoare pe care o are si azi:Cand eram copil, ma ingrozeam ori de cate ori citeam in istoria Biblica, ori auzeam la biserica citindu-se Evanghelia cu uciderea pruncilor de catre Irod. Cititi pe larg aceasta Evanghelie in Matei 2, 13-23.

Groaza aceasta o am si acum. Numai ca felul ei s-a schimbat.

Acum ma ingrozesc gandindu-ma ca si astazi este un Irod care cauta pruncii sa-i taie. Acest Irod este vrajmasul diavol care umbla neincetat sa strice viata tinerilor si sa ucida sufletele lor.

Este mai mare si mai rau acest tiran decat cel din Evanghelie, pentru ca acela cauta sa ucida trupul, dar acesta cauta sa ucida sufletul. i scris este in Evanghelie: Nu va temeti de cei care ucid trupul, iar sufletul nu-l pot ucide, ci va temeti mai vartos de cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena (Matei 10, 28).

Parintii au datoria sa-si apere pruncii de acest Irod ucigator de suflete. Dar o, ce lucru grozav vad eu acum in lume. Parintii de azi dorm linistiti, de seara pana dimineata, in vreme ce copiii lor umbla noptile, si vrajmasul Irod le strapunge sufletul. Parintii din Evanghelie au plans cu mare tanguire moartea pruncilor lor, dar parintii de azi vad cum pacatul omoara sufletul pruncilor lor si habar n-au. Cand tu vezi pe un om rau ca bate pe copilul tau, zice Sf. Ioan Gura de Aur, te superi si te manii, te aprinzi si navalesti asupra faptasului. Dar cand vezi pe Satana, in toate zilele, ranind si batand pe copilul tau si amagindu-l la pacat, te uiti cu nepasare si nu cauti sa mantuiesti pe copilul tau. Ba, inca unii parinti ajuta parca lui Irod . Dau in gura pruncilor lor, o data cu laptele, si sudalma. i se mandresc cu vitejiile cele rele ale copiilor lor.

O, cum s-a stricat tinerimea zilelor noastre! Tineri abia iesiti de sub aripile parintilor lor ii vezi pe toate drumurile cu tigara si cu sudalma in gura. Eroii crasmelor si chefurilor sunt azi tinerii, care n-ar trebui sa cunoasca acest drum al pieirii. Vina acestui rau o poarta, in primul rand, parintii. Batranii nostri nu erau asa de ocosi si de invatati ca nepotii lor de azi, dar,...