Un cuplu de tineri casatoriti din nord-estul Pakistanului a suferit o moarte cumplita provocata, se pare, chiar de catre familia miresei. Cei doi tineri au fost decapitati drept razbunare pentru dezonoarea adusa familiei de catre tanara femeie, relateaza presa internationala. Sajjad Ahmed, in varsta de 26 de ani, si Muawia Bibi, de 18, s-au casatorit legal pe 18 []Un cuplu de tineri casatoriti din nord-estul Pakistanului a suferit o moarte cumplita provocata, se pare, chiar de catre familia miresei.

Cei doi tineri au fost decapitati drept razbunare pentru dezonoarea adusa familiei de catre tanara femeie, relateaza presa internationala.

Sajjad Ahmed, in varsta de 26 de ani, si Muawia Bibi, de 18, s-au casatorit legal pe 18 iunie 2014, impotriva vointei familiei Bibi. A doua zi, tatal si unchii miresei i-au ademenit pe tineri in satul de origine al fetei, Satrah, unde cei doi au fost legati si ulterior decapitati () Astfel de crime pentru onoare isi au originea in traditiile tribale pakistaneze ()In Pakistan, anul trecut, au fost raportate 869 de astfel de crime, potrivit comisiei nationale pentru apararea drepturilor omului. Crime se petrec zilnic in lumea intreaga si sunt pline ziarele, televiziunea si internetul de astfel de stiri odioase, care nu-i fac pe oameni mai buni, ci, dimpotriva, mai rai. Ce mai trebuia, poate veti zice unii, si la Iisus Biruitorul aratate astfel de fapte sinelegiuiri? Dar ceea ce m-a facut sa scriu aceste randuri a fost tocmai cauza acestei (acestor) crime: Pentru onoare .

Crime pentru onoare o cauza cutremuratoare Cand tinem la onoarea noastra, atunci ii uram constienti sau inconstienti pe cei din jurul nostru. i de aici provin certurile, bataile si crimele.

Insa as vrea sa ma leg de o altfel de crima crima sufleteasca pentru onoare , care deseori se intalneste si printre noi, crestinii, si, uneori, chiar si printre ostasi. i ceea ce este mai grav multi nu putem constientiza greutatea acestui pacat pe care-l savarsim atunci cand tinem la onoarea noastra, la orgoliul nostru, la firea noastra.

Iata ce zice fratele Traian Dorz:Ce mult se-ndreptateste omul ca n-a ucis si n-a furat, / Ca n-a aprins la nimeni casa, ca stramb spre nimeni n-a jurat, / Ca...