Intrati prin usa (poarta) cea stramta (ingusta), ca larga este usa si calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce intra printr-insa. Ca stramta este usa si ingusta calea care duce la viata si putini cei ce o afla pe ea (Mt 7, 13-15). Luptati-va sa intrati pe usa cea stramta, ca multi []Intrati prin usa (poarta) cea stramta (ingusta), ca larga este usa si calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce intra printr-insa. Ca stramta este usa si ingusta calea care duce la viata si putini cei ce o afla pe ea (Mt 7, 13-15).

Luptati-va sa intrati pe usa cea stramta, ca multi vor cauta sa intre si nu vor putea, indata ce Stapanul casei se va scula si va incuia usa (Lc 13, 24-25).

Asa zice Domnul: Iata, pun inaintea voastra calea vietii si calea mortii, alegeti (Ier 21, 8); Stati dar la drumuri si intrebati de cararile Domnului cele vesnice si vedeti care este calea cea buna si mergeti pe ea, si veti afla odihna sufletelor voastre (Ier 6, 16).

Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne-a spus lamurit ca pentru sufletul nostru si viata noastra sunt doua usi, doua porti: o poarta ingusta si una larga; o poarta ingusta ce duce la mantuire si o poarta larga ce duce la pieire.

Aceste doua porti stau clipa de clipa in fata noastra si fiecare ne cheama sa intram pe ea. Adica nu ele ne cheama, ci cei ce stau in dosul lor. Caci in dosul acestor porti sta cerul si iadul. Sta Dumnezeu si satan.

Domnul Dumnezeu ne cheama pe poarta cea ingusta, care duce la cer, la mantuire. Iar satan ne cheama pe poarta cea larga, care duce la iad, la pieire.

Aceste doua chemari ne urmaresc mereu toata viata noastra, de la leagan pana la mormant. Iar mantuirea noastra atarna de la intrebarea: pe care din cei doi chematori ii ascultam: pe Dumnezeu ori pe satan? i pe care usa intram: pe cea stramta ori pe cea larga?Despre poarta cea ingusta, Domnul Iisus a zis ca trebuie aflata. Dar cealalta poarta, cea larga, nu trebuie aflata . Ea sta totdeauna larg deschisa cu fel de fel de inselaciuni, de desfatari si patimi lumesti.

Draga cititorule! Nu uita, aceste doua usi...