O, dac-as fi un inger in cel mai alb vesmant,cu mii si mii de imnuri, Iisuse, sa Te cant, cu harfele iubirii, prin mii de psalmi ceresti,Te-as lauda, Iisuse, ce Bun si Mare esti. i dac-as fi un soare pe cerul nesfarsit,cu mii si mii de raze Te-as lauda smerit,prin toata-a mea lumina ce Tu []O, dac-as fi un inger in cel mai alb vesmant,cu mii si mii de imnuri, Iisuse, sa Te cant, cu harfele iubirii, prin mii de psalmi ceresti,Te-as lauda, Iisuse, ce Bun si Mare esti. i dac-as fi un soare pe cerul nesfarsit,cu mii si mii de raze Te-as lauda smerit,prin toata-a mea lumina ce Tu mi-o daruiesti,Te-as lauda, Iisuse, ce Bun si Mare esti.

Ori dac-as fi o harfa de aur minunat,cu mii si mii de imnuri Te-as lauda curatsi-n sunet tot mai dulce, cu mladieri ceresti,Te-as lauda, Iisuse, ce Bun si Mare esti.

O inima infranta de-ar fi sa am mereu,Te-as preamari pe Tine, Iisuse-Dumnezeu,si Pretul Jertfei Tale l-as inalta smerit,Te-as lauda, Iisuse, ce dulce ne-ai iubitO, fa-ma, Scump Iisuse, un suflet credincios,c-o viata mai predata si-un umblet mai frumos,cu inima o harfa de melodii ceresti,sa Te slavesc, Iisuse, ce Bun si Mare estiTRAIAN DORZ din Cantari Uitate , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014