De n-ai fost la Curtea de-Arges,du-te neintarziat,Taina Golgotei, acoloai s-o vezi cutremurat,Pretul Jertfeisi-al Iubirii,cel in veci nemuritor,ai sa-l afli-n felul unicintr-un zidsi-ntr-un izvor. Daca n-ai fost la Tismana,la Albac, ori Targu Jiu, la Suceava, ori la ebea, du-te pana nu-i tarziu!Mergi la Cozia, la Putna,ori Campia de la Blaj si-ai sa-ntorci cu sufletunic,plin de soaresi []De n-ai fost la Curtea de-Arges,du-te neintarziat,Taina Golgotei, acoloai s-o vezi cutremurat,Pretul Jertfeisi-al Iubirii,cel in veci nemuritor,ai sa-l afli-n felul unicintr-un zidsi-ntr-un izvor.

Daca n-ai fost la Tismana,la Albac, ori Targu Jiu, la Suceava, ori la ebea, du-te pana nu-i tarziu!Mergi la Cozia, la Putna,ori Campia de la Blaj si-ai sa-ntorci cu sufletunic,plin de soaresi curajMergi la Marasesti, lipeste-tiinima de Mausoleu,s-afli Jertfasi Iubireace te-ating de Dumnezeu;sa-ntelegi Eternitateasi Istoria arzand cerul se ajunge numaiprin acestea strabatand.

Pana n-ai trecut pe-acolo,sarutand ingenuncheaturmele acestea sfintece stramosii le-au lasat, esti nevrednic de-al lor numesi de viitorul sfantsi din ele-au sa te-alungesi-acest cer,si-acest...