Fratele Traian Dorz a lucrat mult in ogorul Domnului cu fratele Marini, atat la redactia foilor Parintelui Iosif Trifa, cat si dupa trecerea la Domnul a Parintelui. Impreuna, au fost tovarasi de lucru si de suferinta nedespartiti, pana la sfarsitul vietii fratelui Marini. Iata ce spune fratele Traian Dorz despre fratele Marini ca vestitor []Vinerea, jud. Hunedoara 1944 Fratele Traian Dorz a lucrat mult in ogorul Domnului cu fratele Marini, atat la redactia foilor Parintelui Iosif Trifa, cat si dupa trecerea la Domnul a Parintelui. Impreuna, au fost tovarasi de lucru si de suferinta nedespartiti, pana la sfarsitul vietii fratelui Marini.

Iata ce spune fratele Traian Dorz despre fratele Marini ca vestitor al Evangheliei:Fratele Marini avea un mare dar si talent: darul vorbirilor puternice, inchegate, inflacarate si cuceritoare. Erai in stare sa-l asculti ceasuri intregi fara sa obosesti si fara sa doresti sa mai termine.

Inima lui era intotdeauna aprinsa de focul dragostei lui Hristos, iar mintea lui limpede era plina de fel de fel de cunostinte adunate de prin multele carti citite, astfel ca, ori de cate ori isi deschidea gura si de la orice subiect ar fi pornit, el avea de spus totdeauna ceva tot mai nou si tot mai frumos.

Acest lucru nu-l spun numai eu, ci il stiu bine cu totii, cei ce l-au auzit vorbind. Dintre acestia, multi mai traiesc si astazi.

As vrea sa spun macar cateva din amintirile fratelui David Balauta de la Comanesti Bacau, in legatura cu puterea de vorbire a fratelui Marini Cand s-au terminat vorbirile slabe ale celor dina intea lui, fratele Marini s-a ridicat si a vorbit atat de frumos si cu atata putere, incat a acoperit toate lipsurile celor doi. Imi ziceam ca parca anume s-a intamplat asa cu cei doi care au vorbit inaintea lui, spre a-i da prilejul sa vorbeasca el in asa fel incat ne-a umplut sufletele Sau alta: in comuna Grivita, la adunarea de seara, in casa surorii Mina Stoica, la vorbirea lui, oamenii se predau Domnului cu gramada, in hohote neoprite de plans, in asa fel incat si cainii din sat incepura sa latre de multimea...