Dar tuturor celor ce L-au primit, adic celor ce cred in numele Lui, le-a dat dreptul s se fac copii ai lui Dumnezeu. Toate f g duintele minunate ale lui Dumnezeu sunt f cute, pe temeiul credintei, numai celor ce L-au primit si Il urmeaz cu adev rat pe Hristos Domnul si Mantuitorul nostru. Desi Dumnezeu voieste ca toti oamenii s []Dar tuturor celor ce L-au primit, adic celor ce cred in numele Lui, le-a dat dreptul s se fac copii ai lui Dumnezeu.

Toate f g duintele minunate ale lui Dumnezeu sunt f cute, pe temeiul credintei, numai celor ce L-au primit si Il urmeaz cu adev rat pe Hristos Domnul si Mantuitorul nostru.

Desi Dumnezeu voieste ca toti oamenii s fie mantui i si nimenea s nu piar , totusi de toat dragostea Lui cereasc si de toate f g duintele tainelor Sale ceresti, se vor imp rt si cu adev rat numai cei care auzind Cuvantul S u, Il ascult , intorcandu-se la El, cu credint . i primind prin taina poc intei si prin nasterea din nou, pe Domnul Iisus Viu si tr itor in inima lor, apoi se lupt s implineasc pan la moarte voia lui Dumnezeu!Numai celor ce L-au primit, adic celor ce cred in Numele Lui, acelora care cred in Dumnezeu prin Domnul nostru Iisus Hristos, care inteleg si se apropie de Dumnezeu prin descoperirea Lui, acelora care se unesc cu Dumnezeu, prin mijlocirea Lui si prin Duhul Sfant, da acelora si numai acelora, El le garanteaz drepturile la care se fac p rtasi prin Crucea si Jertfa Sa mantuitoare.

Toti cei care, pe alte c i, prin alte nume si prin alte mijlociri caut pe Dumnezeu, r man in afara acestor binecuvant ri pe care Jertfa lui Hristos le garanteaz . Pentru c afar de El nu este mantuire, c ci nu este dat oamenilor un alt nume in care s fie mantuiti.

Dar tuturor celor ce cred in Numele Lui, El le-a dat dreptul s se nasc adic s se fac ei, prin nasterea din nou, si prin tr irea cu fapta a credintei, fii ai lui Dumnezeu!Dreptul acesta este harul lui Dumnezeu dat nou la botez prin Iisus Hristos, in munca...