Slavit sa fie Domnul ca m-a bagat in colivie ca sa invat a canta! O, ce cantari noi am invatat in colivia de la Geoagiu! i la Davos, in Elvetia, tot asa. Numai ca aceasta colivie de la Davos a fost mai intunecoasa. Pe langa suferinta, mai avea si intunericul strainatatii. Slavit sa fie Domnul []Slavit sa fie Domnul ca m-a bagat in colivie ca sa invat a canta! O, ce cantari noi am invatat in colivia de la Geoagiu! i la Davos, in Elvetia, tot asa. Numai ca aceasta colivie de la Davos a fost mai intunecoasa. Pe langa suferinta, mai avea si intunericul strainatatii.

Slavit sa fie Domnul ca m-a tinut in aceste colivii ! Caci niciodata n-am can-tat asa de frumos ca in coliviile acestea. Poate niciodata nu m-am rugat cu atata duh si putere ca inchis in aceste colivii . i totusi, ascultand pe fereastra lumea pasarilor in padurea de la Geoa giu ma rusinam. Eu cantam din colivie ; ele cantau din libertate. Eu Il slaveam pe Domnul dupa ce m-a inchis in colivie ; ele Il slaveau din libertate.

Cautati la pasarile cerului Ah, ce predica plina de fior si de raspundere vad azi in aceste cuvinte ale MantuitoruluiParintele Iosif Trifa, din Cautati la pasarile cerului! Editia a VII-a, Editura Oastea Domnului Sibiu, 2001