Nu plecati fara calauza este o parola pentru cei ce pleaca in excursie pe munti si indeobste in orice locuri necunoscute. Lucrul e usor de inteles. Necunoscand locurile, usor te ratacesti, primejduindu-ti viata in orice clipa. Avand o calauza, calatoresti chiar si noaptea si nu ti-e teama ca o sa te ratacesti. Fiindca el stie []Nu plecati fara calauza este o parola pentru cei ce pleaca in excursie pe munti si indeobste in orice locuri necunoscute. Lucrul e usor de inteles.

Necunoscand locurile, usor te ratacesti, primejduindu-ti viata in orice clipa. Avand o calauza, calatoresti chiar si noaptea si nu ti-e teama ca o sa te ratacesti. Fiindca el stie calea. Tu nu trebuie decat sa mergi dupa el.

De aceea, calatorii cuminti niciodata nu pleaca la un drum mai lung prin locuri necunoscute fara un calauz, fara o harta si busola dupa care sa se orienteze.

Oare nu este tot asa si in cele sufletesti? i noi calatorim prin locuri necunoscute , prin pustii prin munti si vai . Suntem niste calatori straini in aceasta lume si este cu neputinta sa ajungem cu bine la tinta calatoriei noastre fara a avea o buna calauza care sa ne arate calea pe care sa mergem.

Aceasta calauza e Biblia: Candela este Cuvantul Tau picioarelor mele (Ps...