Intreaga Biblia Il vesteste si Il marturiseste pe Domnul Iisus. Vechiul Testament Il arata pe El ca va veni, iar noul Testament ni-L descopera pe Dumnezeu venit in trup. A citi Biblia inseamna a-L cauta pe El, lucrarea Lui, mantui rea, voia lui Dumnezeu si fagaduintele Lui minunate facute celor ce cred in El. De aceea, []Intreaga Biblia Il vesteste si Il marturiseste pe Domnul Iisus. Vechiul Testament Il arata pe El ca va veni, iar noul Testament ni-L descopera pe Dumnezeu venit in trup.

A citi Biblia inseamna a-L cauta pe El, lucrarea Lui, mantui rea, voia lui Dumnezeu si fagaduintele Lui minunate facute celor ce cred in El.

De aceea, sa ne alipim de Biblie in duhul de rugaciune al Psalmului 119, cerand impreuna cu omul lui Dumnezeu ca sa ni se descopere acest cuvant pentru inimile noastre: Deschi de-mi ochii, sa vad lucrurile minunate ale legii Tale (Ps 119). Da, Doamne, ia-mi valul de pe ochi, sa vad lucrurile minunate as cunse de cei invatati si priceputi ai lumii si descoperite prunci lor, celor saraci cu duhul, celor smeriti si umili, carora Dum nezeu le da har. Da, deschide-mi ochii sa Te pot cunoaste, asa cum Te-au cunoscut atunci, seara, cei dintai ucenici, la Emaus. Ia orice val de pe ochii mei, pentru a vedea frumusetea si stralucirea mareata in care esti imbracat Tu, cel mai frumos dintre oameni (Ps 49). Deschide-mi ochii, Doamne, pentru a vedea urmele pasilor Tai in viata poporului ales, in mijlocul caruia Te-ai descoperit apoi cand Cuvantul s-a facut trup, locuind printre noi plin de har si de adevar .

O, ia-mi valul de pe ochi, valul acesta al nepasarii, al negurii, al necredintei, ca sa Te pot vedea in minunatele simboluri ale Vechiu lui Legamant, in jertfele de sange si in arderile de tot, in altarele Cortului si Templului, in Mana, in Stanca si paraiele de ape in pustie, in sarpele de arama si astfel, oriunde voi calatori cu citirea prin Sfanta Carte, sa merg pe urmele pasilor Tai, Iisuse Doamne! Sa Te vad in vestirea proorocilor si sa simt zbuciumul chinului si durerilor Tale vestite in prooroci si in psalmi.

O, cum se vede de lamurit Golgota cu o mie de ani inainte in Psalmul 22 si cum se aud de clar cuvintele pe care durerea amara a Crucii Tale le-a smuls de pe buze cand ceata celor fara delege Te injura din toate partile: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit? .

Cat de clara este aratarea ranilor Tale, despre care proorocul Isaia a scris cu opt veacuri mai inainte de Jertfa Ta: El era stra puns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti .

Da, asa i-au prevestit starea si durerea, fiindca Duhul Tau era in ei cand vesteau aceste lucruri.

Ca pe o stea din departare, ca pe un luceafar stralucitor de dimineata si ca pe un soare puternic asa Te-au vazut proorocii din departare, insa atat de clar, incat au fost in stare aproape sa poata spune ca si ucenicii la marea Tiberiadei, stand pe tarm: Este Domnul! Da, in sulul Cartii este scris despre Tine. In Vechiul Testament, Tu spui: Iata-Ma ca vin! . Prin intunericul care acopera popoarele si chiar tinutul lui Zabulon si Neftali, Tu vii, Te apropii: Vin, ca sa fac voia Ta, Dumnezeule! . Vii ca sa fii lumina neamurilor si slava poporului Tau, Israel. Vii ca sa dai lumina orbilor, sa dai viata celor morti, vii ca sa spui celor slabi de inima: Nu va temeti! . Vii cu iubirea care vrea sa-i atraga pe toti la Tine, la mantuire si la pace. Vii ca sa fii o jertfa de ispasire pentru pacatele norodului si sa dai mantuire si iertare tuturor celor ce se pocaiesc, cred si se intorc la Tine, asa cum este scris in sulul Cartii. Fiindca toti proorocii marturisesc des pre Tine ca oricine crede capata, prin Numele Tau, iertarea paca telor. Vii, fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat pe sigurul Sau Fiu L-a dat, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica . i ai venit! Caci Te-au asteptat Simeon si Ana, si toti cei de seama lor, ramasita umila si slaba din Maleahi, ceata celor care se temeau de Dumnezeu si care vorbeau adesea unul cu altul despre nadejdea lui Israel. Tu erai Comoara ascunsa a...