Domnul Iisus munceste neincetat sa-i tot scoale pe unii de prin gropi,de prin caderi si murdarii,sa-i tot spele si sa-i tot traga dupa El,sa-i tot tina, sa-i tot indemne si sa-i tot induplece mereu. In atatea locuri, doi sau trei lucratori buni se chinuiesc neincetat si isi scot sufletul, muncindu-se sa-i tina pe picioare pe []Domnul Iisus munceste neincetat sa-i tot scoale pe unii de prin gropi,de prin caderi si murdarii,sa-i tot spele si sa-i tot traga dupa El,sa-i tot tina, sa-i tot indemne si sa-i tot induplece mereu.

In atatea locuri, doi sau trei lucratori buni se chinuiesc neincetat si isi scot sufletul, muncindu-se sa-i tina pe picioare pe toti ceilalti.

Sa-i poarte pe brate sau sa-i traga si sa-i impinga inainte pe urmele Domnului Iisus. i adesea, aceste cateva suflete luptatoare sunt nis te bie te surori care, doar prin jertfa, prin post si prin rugaciune, trebuie sa faca, cu multe greutati, ceea ce altii ar avea datoria sa faca cu voiosie si cu putere. i ar putea face cu usurinta, numai nu vor.

Ce dureroasa primejdie este aceasta si ce mare paguba este pentru toti!Unele suflete, dupa ani de zile de la nasterea lor din nou, nu se pot ridica nici acum de jos,nu pot merge pe picioarele lor duhovnicesti.

Acestia sunt nascuti bolnavi,ori s-au imbolnavit grav indata dupa nasterea lor.

Altii, cateva zile au avut un mers frumos, dar nu dupa multa vreme au cazut in vreo cursa. i parca si-au rupt amandoua picioarele, asa nu se mai vindeca.

Tu mergi hotarat si harnic dupa Domnul si dupa frati!Atunci se va vedea ca esti sanatos.

Traian Dorz, din Piatra Scumpa / pag. 48-49