Mi-aduc aminte de povestirea unui frate ce statuse o vreme in amortire si venise pe la noi in trecere. Frate, asa mi-a venit in suflet un dor, ca de atata vreme eu sunt izolat de adunare si de frati, ca sunt cu serviciul si cu toate ocupat, sunt impresurat ca intr-o mreaja i atunci []Mi-aduc aminte de povestirea unui frate ce statuse o vreme in amortire si venise pe la noi in trecere. Frate, asa mi-a venit in suflet un dor, ca de atata vreme eu sunt izolat de adunare si de frati, ca sunt cu serviciul si cu toate ocupat, sunt impresurat ca intr-o mreaja i atunci l-am luat cu noi si l-am dus in calatorie. Era asa de bucuros si, printre altele, mi-a spus o intamplare din viata lui: Eram militar, faceam armata la Sibiu. i, cum eram acasa instarit si bine intretinut de parintii mei, ma dusese in armata unde era mai greu, printre straini. i atunci unul dintre colegii mei ma intreaba daca nu vreau sa mergem amandoi la o adunare a Oastei Domnului Nu stiu, ca n-am mai fost niciodata, dar vin cu tine, daca vrei tu . i merseram impreuna la adunare.

Cum am intrat acolo si am auzit cantarile asa de frumoase despre Iisus cel Rastignit si cum se canta numai in lacrimi si cum toti erau o inima si un gand puterea lor m-a fermecat Deodata vad ca intra un om micut, cu barba si toti sopteau intre ei: Vine Parintele Iosif! A intrat in sala si a inceput adunarea Oastei in prezenta Parintelui Iosif.

Atat de puternic a vorbit el, ca fiecare cuvant ma misca adanc, fiecare cuvant mi-l arata pe Iisus cel Rastignit, dar intr-un fel asa de limpede si de lamurit, incat eu am ramas adanc strapuns de intalnirea aceasta din...