Nu poti sa-ngropi Lumina sub nici un oboroc, nu poti opri nici noaptea nici soarele pe loc. (T. Dorz Nu poti cuprinde marea) Asadar, oricine dintre voi care nu se leapada de tot ce are nu poate sa fie ucenicul Meu (Luca 14, 33). Pentru aceea, sunt asa de putini slobozi sufleteste, fiindc nu []Nu poti sa-ngropi Lumina sub nici un oboroc,nu poti opri nici noaptea nici soarele pe loc. (T. Dorz Nu poti cuprinde marea)Asadar, oricine dintre voi care nu se leapada de tot ce are nu poate sa fie ucenicul Meu (Luca 14, 33).

Pentru aceea, sunt asa de putini slobozi sufleteste, fiindc nu stim s ne lep d m de noi insisi. Nu este o jertf mai mare si mai vrednic si nici o isp sire mai mare pentru iertarea p catelor noastre decat s te aduci pe tine lui Dumnezeu, curat si intreg.

Eu nu voiesc moartea. p c tosului, ci ca p c tosul s se intoarc de la calea sa si s fie viu. Intoarceti-v , intoarceti-v de la c ile voastre cele rele! Pentru ce s muriti voi? (Ezechiel 33, 11)? Cand ucenicii au intrebat pe Mantuitorul cine este cel mai mare Nu poti sa-ngropi Lumina sub nici un oboroc, nu poti opri nici noaptea nici soarele pe loc. (T. Dorz Nu poti cuprinde marea) Asadar, oricine dintre voi care nu se leapada de tot ce are nu poate sa fie ucenicul Meu (Luca 14, 33). in Imp r tia Cerurilor, Domnul le-a r spuns astfel: Adev rat zic vou : De nu v veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in imp r tia cerurilor. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare in imp r tia cerurilor (Mt 18, 3-4).

Mantuitorul ne indeamn s inv t m de la El, c ci El este bland si smerit cu inima. Aceasta cere ins ascultare. Dar cine s se mai smereasc ast zi cand fiecare se crede mare?! Spune fratele Traian Dorz: O Iisuse, ce departe-i omenirea azi de Tine! / A iubirii Tale drumuri cat i-s ast zi de str ine! / Ce uitat sli ne-nteles esti...