Nu stiu ce dovezi sa va insir. Ingaduiti-mi sa ma leg de binele vostru insusi. N-ar fi mai bine pentru voi sa fiti impacati cu Dumnezeu, decat sa fiti vrajmasii Lui? Ce castig aveti din impotrivirea voastra fata de Dumnezeu? Ca vrajmasi ai lui Dumnezeu, sunteti oare mai fericiti? Raspunde tu, care esti dornic de []Nu stiu ce dovezi sa va insir. Ingaduiti-mi sa ma leg de binele vostru insusi.

N-ar fi mai bine pentru voi sa fiti impacati cu Dumnezeu, decat sa fiti vrajmasii Lui? Ce castig aveti din impotrivirea voastra fata de Dumnezeu? Ca vrajmasi ai lui Dumnezeu, sunteti oare mai fericiti? Raspunde tu, care esti dornic de petreceri: Bucuriile sorbite din potirul tau ti-au adus ele o multumire deplina? Ori raspunde tu, care te crezi drept prin tine insuti: Ai gasit tu, prin toate faptele tale, pace pentru picioarele tale, liniste pentru sufletul tau? Sau tu, care te straduiesti sa pui in fata cele ce faci, catre tine strig: Lasa cugetul sa-ti vorbeasca! i s-a aratat calea ta ca fiind calea fericita? Ah, prietene, De ce cantariti argintul pentru un lucru care nu hraneste? De ce va dati castigul muncii pentru ceva care nu satura? Ascultati-ma dar si veti manca ce este bun, si sufletul vostru se va desfata cu bucate gustoase (Is 55, 2).

Pe tot ce este sfant si serios, de pret si vesnic, va conjur: Fugiti, ca sa va scapati viata, nu priviti inapoi, nu ramaneti pe loc, nu va odihniti pana nu va veti fi gasit scaparea la sangele lui Iisus Hristos, care curata de orice pacat!Tot mai sunteti reci si nepasatori? Nu vrea cel orb sa-mi ingaduie sa-l duc la ospat? Nici cel sarac nu vrea sa merg cot la cot cu el? Trebuie sa ma folosesc de cuvinte mai tari? Trebuie sa incep alt mijloc pentru a va sili sa intrati?Voi, incepand cu perii carunti si pana la copii, daca nu primiti pe Hristos, sangele vostru va cadea asupra capului vostru. Oh, va rog fierbinte, stati pe loc si va ganditi! titi voi cine este Acela pe care-L dispretuiti ? Este Iisus, singurul vostru Mantuitor. Caci nimeni nu poate pune o alta temelie (I Cor 3, 11). In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti (Fapte 4, 12).

Nu pot sa sufar ce faceti, caci stiu ce uitati: uitati ziua in care veti dori sa aveti un Mantuitor. Nu va mai trece mult si sfarsitul anilor care obosesc va veni si puterea te va parasi; inima va bate tot mai incet si vei sta in fata mortii, care-i un rau vrajmas. Ce vei face pe malul Iordanului fara un Mantuitor? Fara Domnul Iisus, patul mortii e aspru. In orice caz, moartea este ceva ingrozitor. Chiar crestinul care are cele mai bune nadejdi si credinta biruitoare, chiar el gaseste ca nu e de glumit cu moartea. Trecerea de la cele...