Se mai roteste inca un corb deasupra measi stiu ce ura-mi poarta, si stiu ce rau imi vrea;dar si mai langa mine e Dumnezeul meusi El mi-e dulce reazem si adapost mereu. Se mai repede inca un caine invrajbit,dar pacea mea-i senina si duhul linistit;caci si mai langa mine e-un Dulce-Aparatorsi-n fata Lui, vrajmasii se []Se mai roteste inca un corb deasupra measi stiu ce ura-mi poarta, si stiu ce rau imi vrea;dar si mai langa mine e Dumnezeul meusi El mi-e dulce reazem si adapost mereu.

Se mai repede inca un caine invrajbit,dar pacea mea-i senina si duhul linistit;caci si mai langa mine e-un Dulce-Aparatorsi-n fata Lui, vrajmasii se risipesc si mor.

Cat se mai nalta inca pe cerul meu seninun soare amintindu-mi de Chipul Tau Divin,Iisus, si cat cu dulce iubirea Ta o chem,de nici un intuneric si moarte nu ma tem.

Oricat se mai infige in mine cate-un spinsa-mi stoarca vreo cartire, sa-mi scoata vreun suspin,Pastorul Meu Cel Dulce ma strange ca pe-un mielsi nu-i durere-n lume sa n-o aline El.

O, Domnul meu Cel Dulce, ramai-mi alipit,stand pururi intre mine si-al meu vrajmas cumplit,caci langa Sanu- i dulce, Iisus, cand m-alipesc,oricat de tari vrajmasii, ca fumul se topesc.

TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014