i acum sa ne pogoram la locul unde a fost aflata Crucea Mantuitorului. Coboram intr-un adanc de stanca 30 de trepte unde apoi se desface un loc larg. Aici e capela Sf. Elena . Dam pe pagina de alaturi chipul acestui loc. In acest loc a statut imparateasa Elena si, aratand ostasilor unde sa sape, privea [] i acum sa ne pogoram la locul unde a fost aflata Crucea Mantuitorului.

Coboram intr-un adanc de stanca 30 de trepte unde apoi se desface un loc larg. Aici e capela Sf. Elena .

Dam pe pagina de alaturi chipul acestui loc. In acest loc a statut imparateasa Elena si, aratand ostasilor unde sa sape, privea cum decurg lucrarile. Calugarii arata o deschizatura (se vede in dreapta fotografiei) unde ar fi statut imparateasa si ar fi privit lucrarile. Pe acest loc atarna o icoana cu chipul imparatesei Elena.

Locul unde s-a aflat Sf. Cruce e si mai in adanc. Din capela Sf. Elena coboram in adanc inca vreo 15-20 de trepte. Acest coboras e mai ingust Prin sapatura stancii abia pot strabate deodata cativa oameni. Jos in adanc se afla un loc ceva mai larg. Acesta e locul unde a fost aflata Crucea Mantuitorului.

Stau cu sufletul infiorat pe acest loc. Abia acum incep a-mi da seama ca intreaga Biserica Sfantului Mormant e sapata si varata in stanca Golgotei. Parca dorul si setea mantuirii sufletesti a sapat tot mai adanc, mai adanc dupa izvorul vietii din stanca Golgotei.

E aici o adancime de peste 20 de metri, adica Crucea Mantuitorului a fost aflata la o mare adancime. Stand aici pe acest...