Multumim cu recunostinta Domnului pentru fericitii nostri inaintasi bihoreni intre care deosebit straluceste neuitatul nostru psalmist si martir al Oastei din Mizies, fratele Traian si pentru prilejul ce ni-l ofera de a merge si a le cinsti memoria. Sarbatorirea acestui eveniment va incepe sambata, 25 iunie, a.c., de dimineata, cu Sf. Liturghie, la []Multumim cu recunostinta Domnului pentru fericitii nostri inaintasi bihoreni intre care deosebit straluceste neuitatul nostru psalmist si martir al Oastei din Mizies, fratele Traian si pentru prilejul ce ni-l ofera de a merge si a le cinsti memoria.

Sarbatorirea acestui eveniment va incepe sambata, 25 iunie, a.c., de dimineata, cu Sf. Liturghie, la biserica din Saucani, langa mormantul fratelui Popa Petru, care asteapta de aici Invierea cea de obste.

In amiaza zilei de sambata, in drum spre Mizies, vom face un scurt popas la parintele Teodor Heredea (Gavris), la locul odihnei sale din cimitirul din Beius.

Seara, vom poposi langa patul de lut al fratelui Traian, la Mizies.

Lumina lina a Vecerniei ne va insoti in cantare, cuvant si poezie spre adunarea de comemorare a vrednicului nostru inaintas.

A doua zi, duminica, 26 iunie, Sfanta Liturghie si adunarea de incheiere a pelerinajului nostru bihorean vor implini aceasta troita de adunari comemorative, la care ne asteapta, si in acest an, Fratietatea Oastei din zona Bihorului.

Sfatul Fratesc Operativ