Hristos a inviat! In aceasta Evanghelie este vorba despre o minune nemaiauzita care are ca semnificatie revelarea lui Iisus ca Lumina lumii . Fostul orb, in comparatie cu cei necredinciosi evidentiaza, striga sus si tare : Iisus este Omul care m-a facut bine! Iisus este prooroc! Iisus este de la Dumnezeu! Iisus []Hristos a inviat!In aceasta Evanghelie este vorba despre o minune nemaiauzita care are ca semnificatie revelarea lui Iisus ca Lumina lumii .

Fostul orb, in comparatie cu cei necredinciosi evidentiaza, striga sus si tare : Iisus este Omul care m-a facut bine! Iisus este prooroc! Iisus este de la Dumnezeu! Iisus este Fiul lui Dumnezeu!Ce lucru minunat s-a petrecut cu fostul orb!Iisus face din el un om care vede si cu ochii trupesti, dar si cu cei sufletesti.

Problema noastra, a mea, a celor normali, fara handicap este: in ce masura ni se pare ca vadem lamurit in Iisus pe Hristosul nostru si al lumii?Suntem in Biserica Neamului nostru romanesc si ortodox, trezitii la realitatea duhovniceasca?Cred ca mesajul Sfintei Evenghelii de astazi este de a reaprinde in noi, acum Lumina cea adevarata. Avem de invatat de la acest orb, sa nu mai fim orbi !Avem acum prilejul de a cere tina smereniei de la Hristos Mantuitorul, pe Care Il rugam sa o puna pe ochii nostrii, ca astfel ei sa se deschida si sa vada lamurit pe Fiul lui Dumnezeu, pe Fiul Fecioarei Maria, Maica Domnului nostru. Amin.

Parintele Onu Constantin