Dupa ce a primit credinta apostolica, incepand cu vestirea Cuvantului Sfantului Apostol Andrei, pe teritoriul Dobrogei de azi, poporul roman a patimit mult ca sa pastreze credinta crestina, in timpul persecutiilor de tot felul venite de la popoare pagane, migratoare sau navalitoare si de la stapaniri ostile. Numarul martirilor si mucenicilor de pe teritoriul patriei noastre a crescut de la []Dupa ce a primit credinta apostolica, incepand cu vestirea Cuvantului Sfantului Apostol Andrei, pe teritoriul Dobrogei de azi, poporul roman a patimit mult ca sa pastreze credinta crestina, in timpul persecutiilor de tot felul venite de la popoare pagane, migratoare sau navalitoare si de la stapaniri ostile. Numarul martirilor si mucenicilor de pe teritoriul patriei noastre a crescut de la martirii straromani, la martirii brancoveni si pana la cei din timpurile recente. i noi, astazi, invatam de la martiri ca iubirea lor pentru Hristos este mai tare decat teama de suferinta si de moarte. In acest sens, Sfantul Apostol Pavel scrie crestinilor din Roma, orasul in care va fi martirizat prin decapitare: Cine ne va desparti pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia, sau sabia (), precum este scris: Pentru Tine suntem omorati toata ziua, socotiti am fost ca niste oi de injunghiere. Dar in toate acestea suntem mai mult decat biruitori, prin Acela Care ne-a izbavit (Rom 8,35-37), adica prin Iisus Hristos.

Oastea Domnului este o miscare de renastere a vietii crestine intemeiata de Parintele Iosif Trifa, lucrare transmisa ucenicului Traian Dorz, ce a avut o viata de Apostol si de mucenic.

Fratele Traian Dorz a fost si este stalp al spiritualitatii nationale prin opera si activitatea sa. El a fost un mare trimis al Domnuluipentru mult-incercatul neam romanesc.

Acest mare om al lui Dumnezeu a dat, inainte de toate, intaietate Domnului Iisus, marturisind-L puternic si inalt...