Un dar deosebit al Oastei a fost si acela de care m-a invrednicit Domnul: de a nu fi fricos. Voi avea eu multe, multe umbre si scaderi. Nu m am laudat niciodata decat in neputintele mele. Dar, asa mic si slab cum sunt, Domnul m-a invrednicit cu darul de a nu ma teme, de a indrazni []2 decembrie 1929, Tipografia Oastea Domnului a intrat in lucrare. au trecut 91 de aniUn dar deosebit al Oastei a fost si acela de care m-a invrednicit Domnul: de a nu fi fricos. Voi avea eu multe, multe umbre si scaderi. Nu m am laudat niciodata decat in neputintele mele. Dar, asa mic si slab cum sunt, Domnul m-a invrednicit cu darul de a nu ma teme, de a indrazni in Numele Lui.

Cand am cumparat tipografia, toti sopteau ca m-am infundat. Uite-l, pe o criza ca asta, si-a bagat capul in datorii de milioane!Cand am cazut bolnav, toti ma socoteau si multi se bucurau ca m-am prabusit definitiv. Dar eu m-am increzut in Domnul si El nu m-a lasat. Chiar de s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii cum zice Scriptura eu nu ma tem, cata vreme Domnul este cu mine si aud mereu glasul Lui: Nu te teme, caci Eu cu tine sunt ca sa te scap si sa te mantui (Ieremia 1, 8). Bolnav, de pe pat, am scris si aceste randuri, dar nu ma tem. Domnul mi-a aratat atatea dovezi ca este cu mine si cu Oastea Lui, incat, sa ma tem, ar insemna ca sunt un las si un indoielnic, si necredincios ca Toma.

Un ostas al Domnului nu se teme. El trebuie sa aiba neincetat constiinta ca Domnul este cu el si n-are de ce sa se teama. Un semn al cunoasterii noastre de ostasi ai Domnului trebuie sa fie si curajul, indrazneala.

Aici, la foaie, a stat un raport despre Oastea de la Sasciori, care a mers la hora satului sa-L vesteasca si acolo pe Domnul, celor ce ardeau in focul cel rau. Nu v-ati temut, l-am intrebat pe fratele Marini, sa faceti acest lucru? Dupa ce ne-am hotarat, nu ne-am mai temut, mi-a raspuns fratele Marini. Aveam constiinta vie ca Domnul este...