(un frate) Fratele Grigore de la Namoloasa ar avea ceva de spus. (fratele Traian Dorz) [Dintre] fratii de la Namoloasa, daca este [cineva]; daca de la Grivita, fratele Tache Care frati vor, sa spuna cate-un cuvant. Eu sunt singur. Fiindca am fost aici in Galati si am fost anuntat sa vin, am [] (un frate) Fratele Grigore de la Namoloasa ar avea ceva de spus. (fratele Traian Dorz) [Dintre] fratii de la Namoloasa, daca este [cineva]; daca de la Grivita, fratele Tache Care frati vor, sa spuna cate-un cuvant. Eu sunt singur. Fiindca am fost aici in Galati si am fost anuntat sa vin, am venit. Dar sunt prea mic sa dau un raspuns pentru toata adunarea. Nu pentru altii, numai pentru dumneata personal. Ca-i mai bine sa Pentru mine, eu nu socotesc un pericol lucrurile acestea. Vrem intr-adevar, de cand L-am cunoscut pe Domnul, din 1947 tiu cand ati venit la noi. Ati vorbit chiar de la [Evanghelia cu] samariteanca, de-acolo. i chiar din timpul acela, noi am fost crescuti si hraniti cu Cuvantul lui Dumnezeu dat in foi, cand functiona Redactia Isus Biruitorul care era [atunci], si de tot ce s-a facut i, asa cum spune si Parintele Iosif, ca Lucrarea Oastei este vestirea si aflarea lui Iisus cel Rastignit, noi n-am fost chemati pentru altceva, decat sa-L vestim pe Domnul, sa traim si sa ducem o viata curata in Lucrarea lui Dumnezeu si in mijlocul oamenilor. Ce bine ar fi, asa cum a spus fratele Traian, ca si religia, ca si cultul acesta Ortodox, sa inteleaga Lucrarea aceasta a lui Dumnezeu si sa deschida, asa cum s-a deschis in seara aceasta casa aceasta, sa deschida si biserica, pentru ca sa se poata vesti intr-adevar Cuvantul lui Dumnezeu pe larg.

Este foarte greu, caci [se intampla] asa cum stim ca [a fost] din totdeauna, incepand chiar de la Domnul Iisus. Cand El l-a vindecat pe orbul din nastere (era intr-adevar ziua de sabat), [l-au intrebat pe orb]: Cine ti-a deschis ochii? Da slava lui Dumnezeu, ca stim ca Acela a fost un pacatos . Eu nu stiu ca a fost pacatos. tiu ca Dumnezeu nu-i asculta pe pacatosi. Dar stiu ca am fost orb si acuma vad. Iesi afara de-aici, ca tu esti tot un ucenic al lui. i l-a dat afara din sinagoga.

Vedem ca totdeauna cand vrem sa spunem adevarul, vom fi urati si prigoniti, asa cum spune Domnul Iisus, chiar de cei din casa noastra si dimprejurul nostru.

Noi suntem de acord, eu sunt de acord cu lucrurile acestea, ca biserica sa fie deschisa, asa cum ne-a spus fratele Traian, dar sa nu fie strans si strangulat Cuvantul lui Dumnezeu in asa fel, incat sa-l inghita; sau peste Domnul Iisus sa puna atatea scutece, atatea haine (fratele Traian Dorz) Frate, de cine crezi fratia ta ca e hotarata aceasta: de oameni sau de Dumnezeu? Ne cade un fir de par din cap fara stirea Domnului? De ce ingaduie Domnul aceste lucruri? De ce? Pentru ca noi insine nu...