7. Adevarurile scumpe sunt comorile lui Dumnezeu si avutia inimii credincioase. Aceste taine sunt ascunse ca margaritarul in tarana, iar cine si le doreste trebuie sa le caute cu staruinta si scumpatate. Ostenelile pe care le depui spre cautarea lor arata si dragostea ta pentru ele. Dar si vrednicia de a le dobandi. 8. Omul []7. Adevarurile scumpe sunt comorile lui Dumnezeu si avutia inimii credincioase.

Aceste taine sunt ascunse ca margaritarul in tarana, iar cine si le doreste trebuie sa le caute cu staruinta si scumpatate.

Ostenelile pe care le depui spre cautarea lor arata si dragostea ta pentru ele. Dar si vrednicia de a le dobandi.8. Omul intelept si credincios cauta meditatia, adica munca fericita de a cerceta adancimile Cuvantului Sfant,fiindca numai prin munca aceasta poate patrunde in descoperirea plina de frumuseti a Adevarului Sfant,a tainelor sfinte,a acelor minuni fericite care te lumineaza si imbogatesc in Dumnezeu.

O, ce comori nebanuite are Domnul sa descopere alesilor Sai!Dar pentru aceasta, ei trebuie sa munceasca, spre a le merita.9. Iata cele trei mari intinderi pe care se desfasoara munca neobisnuita si mareata de cercetare a omului si a omenirii:inaltimea cerurilor. Tainele Cosmosului. Descoperirea nemarginirilor...