Veniti incoace, oameni pacatosi, veniti, va rog, sub crucea de pe Golgota! Priviti cum Fiul lui Dumnezeu, Care a facut cerul si pamantul, moare din pricina pacatelor voastre. Ridicati-va privirile spre El! Nu are El puterea sa va mantuiasca? Priviti-L in fata! Nu are El destula dragoste ca sa va mantuiasca? Sarmane pacatos ! Privirea []Veniti incoace, oameni pacatosi, veniti, va rog, sub crucea de pe Golgota! Priviti cum Fiul lui Dumnezeu, Care a facut cerul si pamantul, moare din pricina pacatelor voastre. Ridicati-va privirile spre El! Nu are El puterea sa va mantuiasca? Priviti-L in fata! Nu are El destula dragoste ca sa va mantuiasca?Sarmane pacatos ! Privirea spre Mantuitorul tau rastignit te va ajuta sa crezi. Nu intai sa crezi si pe urma sa vii la Iisus, asa ceva ar fi fara folos ci sa vii la El si fara credinta, sa te arunci in bratele Lui.

Un altul spune: Tu nu stii de cate ori am fost poftit si cat de mult este de cand am tot lepadat pe Domnul! E adevarat ca asta n-o stiu, dar nici nu trebuie s-o stiu; stiu numai ca Invatatorul meu m-a trimes sa te silesc sa intri. Deci vino acum cu mine. Chiar daca ai lepadat o mie de poftiri, nu lasa ca aceasta cifra sa fie marita cu inca o neprimire. Ai auzit pana acum vestirea Cuvantului si ti-ai impietrit inima din ce in ce mai mult fata de Evanghelie; nu mai face asa.

Azi nu pot sa las pe nimeni sa plece cu dezvinovatiri neintemeiate. Cine a dispretuit pe Hristos atatia ani de zile, tocmai acela are cu atat mai mult pricina sa nu L respinga acum.

Poate ca cineva zice colo in soapta ca n-ar fi acum timpul potrivit. Am auzit eu bine? Dar cand va veni timpul potrivit? Cand vei fi in iad? Atunci va fi timpul potrivit pentru tine? Cand vei fi pe patul de moarte si mana de fier a mortii te-a si apucat? Atunci va veni timpul potrivit? Cand vei sta pe pragul mormantului scuturat de dureri in trup?Ia seama, eu n-am porunca sa te poftesc la ospatul de maine al lui Hristos.

Poftirea suna asa: Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile! (Evr 4, 7). Veniti deci sa ne judecam. De ce voiti sa amanati pe maine, aceasta ar putea sa fie cea din urma instiintare indreptata catre voi. Poate ca niciodata nu veti mai auzi o vorbire atat de serioasa. Nu veti mai fi poftiti niciodata atat de...