1. Domnul Dumnezeul nostru, in Bunatatea Lui, ne arata personal atatea semne si marturii, anume pentru noi, care le am cerut. O, la cate ganduri ne a raspuns El! La cate chemari a venit! La cate rugaciuni a ascultat! O, daca ni le am aminti pe toate, ce plini de credinta am fi noi acum! []1. Domnul Dumnezeul nostru, in Bunatatea Lui, ne arata personal atatea semne si marturii, anume pentru noi, care le am cerut.

O, la cate ganduri ne a raspuns El!La cate chemari a venit!La cate rugaciuni a ascultat!O, daca ni le am aminti pe toate, ce plini de credinta am fi noi acum!2. Credinta adevarata nu L ispiteste pe Dumnezeu.

Ea nu cere semne, ca sa creada.

Ea nu are nevoie sa pipaie, ca sa se incredinteze.

Ea nu-I pune conditii lui Hristos nici chiar in cele mai grele rascruci ale vietii sale.

Nici chiar in cele mai de cumpana clipe ale Adevarului.

Credinta adevarata se bizuie linistita pe Dumnezeul ei Cel Viu.

Pe Numele lui Iisus cel Biruitor.

Pe Cuvantul Sau cel Adevarat si Puternic.3. Aceste realitati vii si slavite sunt mai puternice, pentru sufletul credincios, decat orice furtuna,decat orice cutremur,decat orice intuneric,decat orice lovitura.

Numai adevarata iubire Il cunoaste pe Hristos in acel inalt fel in care ea nu mai are nevoie de nici un alt semn. i de nici o alta minune, afara de Golgota.4. Toti ucenicii Domnului au avut nevoie de vreun semn, ca sa poata crede ca Hristos a Inviat.

Chiar si ucenicul cel mai iubit.

Dar Sfanta Sa Mama n a avut nevoie de nici un semn.

Pentru ea fusesera destule cele ce le vazuse, incepand cu Ziua Bunei-Vestiri.

Singura ea crezuse ceea ce i se vestise (Isaia 53, 1).

Ea Ii pusese Numele Iisus Cel ce mantuieste (Lc 1, 31). i credinta ei nu sa mai indoit niciodata.5. Ea a auzit marturia ingerilor, a pastorilor si a magilor.

Ea L a sarutat si L a hranit la sanul ei, L a spalat si L a infasat.

Ea L a imbratisat si L a incalzit la inima sa, ferindu L de frig si de primejdii.

Ea L a dus in Egipt, a suferit si a muncit pe la straini, ca sa L creasca si sa L imbrace.

Ea, Mama lui Scumpa, a tremurat si sa rugat cu atatea lacrimi pentru El, pentru Legamantul Lui, pentru Slujba Lui.

Ea nu sa indoit niciodata, de aceea ea n a cerut nici un semn.

Nimeni nu stie, ca mama, niciodata cine este fiul ei.6. Maica Domnului Iisus, care statea mereu in umbra Lui, retrasa si smerita, fara a dori sa fie nici macar vazuta de multime,era, desigur, cea mai atenta ascultatoare a Cuvintelor Lui.

Fiindca nimeni altcineva pe lume nu stia atat de bine ca ea cine este El, Fiul ei.7. Nimeni altcineva pe lume nu mai putea avea asemenea incredintare despre Dumnezeirea lui Iisus ca ea, Mama Lui Dulce.

De aceea credinta tuturor celorlalti a avut nevoie de semne si dovezi,de intrebari si raspunsuri,de alergari si pipairi.

Singura credinta Maicii Sfinte n a avut nevoie de acestea,pentru ca singura ea nu se indoise niciodata.

De aceea nici nu se scrie nimic despre ea, in toate aceste framantate zile ale Invierii,fiindca lucrurile cele mai evidente, nu i nevoie sa le dovedesti.8. Cele scrise sau scris anume spre credinta celor ce inca nu credeau, ca sa creada (In 20, 31).

S au scris despre cei ce sau indoit pentru cei care inca se mai indoiesc, ca sa nu se mai indoiasca.

S au scris despre cei care n au vazut pentru cei care inca nu vad, sa vada.

Ca sa nu mai fie necredinciosi.

Dar nu sau scris despre Maica Domnului, care a crezut, pentru cei care cred.

Pentru ca acestia n au nevoie de dovezi.

Ei cred mai fericiti fara ele.9. O, suflet scump care ai cerut si ai primit din partea lui Hristos atatea dovezi ca El este Viu si Atotputernic,nu mai fi necredincios niciodata!Bizuieste te pe Cuvantul Sau adevarat. i pe puternicele dovezi pe care le a dat El altora si chiar si tie si nu te mai indoi, ci crede.

Crede cu toata taria in tot ce a spus si a facut Iisus pentru tine.10. Fericit este orice suflet care, in urma semnelor si a dovezilor primite, ajunge la o credinta nezguduita in Hristos.

Care merge si vesteste cu o tarie nebiruita Puterea si Slava Invierii Lui.

Care, bizuindu se pe acest stralucit Fapt, marturiseste inflacarat Evanghelia,nebiruit de nimic pan la moarte.

Ferice de el, de un astfel de suflet vestitor!11. Dar mai ferice de o mie de ori de acela care, pentru a ajunge la o astfel de credinta si de biruinta, n are nevoie de nici un semn si de nici o dovada speciala.

Caruia ii este de ajuns doar Cuvantul Dragostei lui Dumnezeu si partasia cu Iisus.

Sufletului adanc, Hristos i Se descopera pe cu...