Evanghelia Invierii fiului vaduvei din Nain este o parabola tulburatoare despre viata si moarte, despre nimicnicia acestei vieti si despre infinitul iubirii lui Dumnezeu pentru noi, despre trupul supus stricaciunii si sufletul nemuritor, ambele sub puterea lui Dumnezeu. Iubirea Mantuitorului pentru tot neamul oamenesc se vadeste si prin taina vindecarii si a invierii tuturor, pe []Evanghelia Invierii fiului vaduvei din Nain este o parabola tulburatoare despre viata si moarte, despre nimicnicia acestei vieti si despre infinitul iubirii lui Dumnezeu pentru noi, despre trupul supus stricaciunii si sufletul nemuritor, ambele sub puterea lui Dumnezeu.

Iubirea Mantuitorului pentru tot neamul oamenesc se vadeste si prin taina vindecarii si a invierii tuturor, pe care Hristos le daruieste semenilor Sai intru umanitate. In cazul de fata, durerea mamei vaduve care-si pierde unicul fiu devine grai patrunzator si rugaciune intrupata care ajunge la inima lui Dumnezeu. i chiar daca mama plina de lacrimi nu ii cere nimic Invatatorului, totusi Hristos nu poate suporta robia pacatului si a mortii, Ii este straina injugarea nostra cu moartea, Il dor durerile noastre si plange alaturi de noi cand ne pierdem sufletul ca pu un copil preaiubit prin pacat. Iubirea Sa pentru libertatea noatra de fii trece insa prin filtrul adevarului vietii noatre, asa incat Hristos vindeca toata boala si neputinta in popor. El este masura suprema si dumnezeiasca a firii umane prin care viata este vadita ca fiind darul lui Dumnezeu si taina euharistica a unirii omului cu Creatorul.

O interpretare socio-istorica a acestei Evangheliei rezida din tragedia dubla care se afla in fata Mantuitorului. Pe vremea Lui, nu existau sisteme de...