Toata Scriptura de Dumnezeu este insuflata (II Tim 3, 16) Autorul Sfintei Scripturi este Dumnezeu Insusi. Dumnezeirea a scris aceasta Carte prin insuflare, prin inspiratie; Duhul Sfant a inspirat pe scriitorii Bibliei, adica i-a insufletit si le-a dat in gand sa scrie adevarul cel vesnic si descoperirea lui Dumnezeu. Toate cele Trei Persoane din Sfanta []Toata Scriptura de Dumnezeu este insuflata (II Tim 3, 16)Autorul Sfintei Scripturi este Dumnezeu Insusi. Dumnezeirea a scris aceasta Carte prin insuflare, prin inspiratie; Duhul Sfant a inspirat pe scriitorii Bibliei, adica i-a insufletit si le-a dat in gand sa scrie adevarul cel vesnic si descoperirea lui Dumnezeu.

Toate cele Trei Persoane din Sfanta Treime au lucrat la scrierea Sfintei Scripturi: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Tatal si Duhul Sfant au lucrat prin inspiratie, iar Fiul a lamurit Scripturile , coborandu-Se in chip vazut pe pamant. Scripturile sunt pline de dovezi despre inspiratia lor divina. In atatea si atatea locuri se spune prin Vechiul Testament ca Dumnezeu a dat ordin sa se scrie cuvintele si poruncile Lui. i a zis Domnul catre Moise: Scrie lucrul acesta in Carte, ca sa se pastreze aducerea-aminte; scrie cuvintele acestea, caci pe temeiul lor inchei legamant cu tine si Israel (Iesire 17, 14 si 34, 27).

Du-te acum a zis Domnul catre Isaia proorocul si scrie aceste lucruri si sapa-le intr-o carte, ca sa ramana pana in ziua de apoi ca o marturie in veci de veci (Isaia 30, 8). Ia-ti hartie de carte a zis Dumnezeu catre proorocul si scrie pe ea toate cuvintele pe care ti le-am spus tie cu privire la Israel si cu privire la toate neamurile din ziua in care ti-am vorbit, pana astazi (Ieremia 36, 2).

In Apocalipsa, Dumnezeu a strigat de 14 ori pe Ioan evanghelistul, zicandu-i: Scrie cele ce vezi! ; scrie in carte cele ce vezi! (Apocalipsa cap. 1, 11).

Tot atat de mult se poate adeveri cu citate din Biblie si lucrarea Duhului Sfant: Duhul Domnului vorbeste prin mine zicea David proorocul si Cuvantul Lui este pe buza mea (II Samuel 23, 2). Caci nici o proorocie zice Ap. Pavel n-a fost facuta prin voia oamenilor, ci purtati fiind de Duhul Sfant au grait oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu (II Petru 1, 21). Toata Scriptura este de Dumnezeu insuflata si de folos spre invatatura, spre mustrare, spre indreptare, spre inteleptirea cea spre dreptate, ca sa fie deplin omul lui Dumnezeu, spre tot lucrul bun si desavarsit (II Timotei 3, 16-17).

Iata tot atatea dovezi care spun raspicat ca Biblia este o Carte a lui Dumnezeu; o Carte pe care a scris-o Insusi Dumnezeu. Ce lucru maret este acesta! Ce veste minunata este aceasta, sa ai o Carte in care Dumnezeirea a scris tainele cerului si tainele sufletului! Sa ai o Carte pe care Dumnezeu ti-a scris-o tie, draga cititorule, ca sa afli raspuns la toate intrebarile si suspinarile sufletului tau; sa afli in ea tocmai ceea ce cauta sufletul tau.

Voi spune si aici: vai, ce lucru dureros este un crestin stiutor de carte care n-are aceasta Carte a lui Dumnezeu si nu citeste in ea!Biblia este o Carte insuflata de Dumnezeu; o Carte a Dumnezeirii. Biblia spune un invatat crestin este un deget al Dumnezeirii, care s-a plecat din cer si a scris pe pamant; a scris o Carte minunata care va ramane pana la sfarsitul veacurilor. De aici, puterea ei, trainicia ei, vesnicia ei.

Nimic nu se poate asemana cu Scriptura. Luati, spre pilda, o scrisoare omeneasca de aceeasi data cu Biblia. Ce mai gasesti intr-o carte scrisa acum trei mii de ani?...