Eu nu ma voi desparte, Iisuse, niciodatade Adevaru- i dulce si Calea Ta curata,ci vreau pana la moarte sa merg mereu cu ele,oricate-ar fi cu Tine necazurile mele. Ajuta-mi, Scump Iisus, sa fac precum am spus, sa nu Te rusinezi de mine cand ma vezi. Eu nu []Eu nu ma voi desparte, Iisuse, niciodatade Adevaru- i dulce si Calea Ta curata,ci vreau pana la moarte sa merg mereu cu ele,oricate-ar fi cu Tine necazurile mele. Ajuta-mi, Scump Iisus, sa fac precum am spus, sa nu Te rusinezi de mine cand ma vezi.

Eu nu ma voi desparte de-a Ta Iubire dulce,oriunde sa ma-nchida si-oriunde ma vor duce;nici de-as ajunge-n flacari, nici de m-ar pune-n gheata,de Tine pe vecie imi leg a mea viata.

Eu nu ma voi desparte de frati si de credintachiar daca mi s-ar cere a mortii suferinta,ci vreau sa trec statornic cu fratii mei prin toate,credinta-mi neschimbata pastrand cu scumpatate.

Eu nu ma voi desparte de lacrimi si cantarechiar daca-as fi dus singur in orice departare,ci vreau sa-mi fac din ele mireasa si sotie; cununa-ma, Iisuse, cu ele pe vecie.

TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014