Lozinca (parola) biruintei unui crestin viu si luptator este apelul de la Evrei 12, 2: Cu ochii tinta spre Cel ce este Capetenia si Desavarsirea credintei noastre cu ochii tinta spre Iisus cel Rastignit cu ochii tinta spre Iisus Biruitorul. Duhul Sfant lucreaza neincetat sa ne ridice privirea la Capetenia luptei si desavarsirii noastre sa []Lozinca (parola) biruintei unui crestin viu si luptator este apelul de la Evrei 12, 2: Cu ochii tinta spre Cel ce este Capetenia si Desavarsirea credintei noastre cu ochii tinta spre Iisus cel Rastignit cu ochii tinta spre Iisus Biruitorul.

Duhul Sfant lucreaza neincetat sa ne ridice privirea la Capetenia luptei si desavarsirii noastre sa nu ne privim pe noi, ci sa-L privim pe Cel rastignit pe Crucea Golgotei pentru noi si mantuirea noastra.

Dar de alta parte diavolul lucreaza tocmai contra. El isi bate mereu capul cum sa ne intoarca privirea de la inta unde trebuie sa privim.

La punctul acesta se da o lupta de mantuire. Duhul Sfant ne zice: Uitati-va in sus, la inta mantuirii voastre! Iar diavolul, de alta parte, ne sopteste sa ne uitam in jos. Sa ne uitam la noi insine, la puterile noastre, la ingamfarea noastra, la eul nostru.

Cand Duhul Sfant il cheama pe cel pacatos sa se uite tinta la Cel care il poate face curat si mantuit, diavolul indata sare cu soapta: Tu esti prea pacatos pentru asa ceva Tu nu poti tine asa ceva Esti prea slab sa intri in Oaste.

Sau daca nu ne poate amagi cu asta, apoi Satan intoarce cartea: Ce-i? Ca doara n-o sa ma fac calugar Eu imi fac datoria pentru suflet Cum au...