Copil iubit cu ochi senini, Tu vii din nou printre straini,in pestera, pe paie reci, Tu iarasi capul i-l apleci. Dar astazi magii nu mai vin si nici pastori sa- i cante lin,Copil iubit cu ochi senini, Tu vii strain printre straini. Copil iubit cu chipul bland, Te nasti si azi ca oarecand,de mii de ani, []Copil iubit cu ochi senini, Tu vii din nou printre straini,in pestera, pe paie reci, Tu iarasi capul i-l apleci.

Dar astazi magii nu mai vin si nici pastori sa- i cante lin,Copil iubit cu ochi senini, Tu vii strain printre straini.

Copil iubit cu chipul bland, Te nasti si azi ca oarecand,de mii de ani, in chip sarman, Tu vii in lume an de an. i stii ca cei ce- i canta az scuipa-vor maine-al Tau obrazsi totusi Tu, Copil Preabland, cobori ca anii, rand pe rand.

Demult, cu suflet plin de dor, Te-ai coborat de mila lor,in ieslea rece-ai fost culcat si nimeni nu s-a-nduiosat.

L-ai Tai, Iisuse, ai venit, ei, nestiind, Te-au rastignit,iar Tu, cu suflet plin de dor, iertand, cereai iertarea lor.

Copil iubit, Ceresc Hoinar, azi bati la usi inchise iar.

O, Te-am vazut, Copil iubit, din mii de praguri izgonit.

La mii de usi ai asteptat, dar, in zadar erai uitat.

Azi tot mai multi Te-arunca-afar , Ceresc si Sfant si Drag Hoinar! i totusi, iar, sub chip sarman, cobori la oameni an de an,cu bine raul sa-l platesti, sa chemi, sa ierti si sa iubesti,Sa-mparti avutul Tau divin acelor ce la Tine vin,murind pe cruce intre hoti, s-arati cat ii iubesti pe toti.

Copil Ceresc si Sfant Copil, ascuns sub chipul cel umil,Tu bati la toti, dar toti se-nchid mai reci ca piatra lor din zidO, maine si ei usa Ta pe veci inchisa-o vor afla!Azi plangi Tu starea-n care zac, dar maine ei vor plange-n veac.

Langa Ieslea minunata, editia a VII-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2017