Minune si Taina e viata curata in care Lumina S-a vrut intrupata, in care Iubirea a vrut a Se-aprinde si-n care tot Raiul pe veci se cuprinde. Fii binecuvantata, Fecioara Preacurata, Minune si Taina si-Altar, tu, Maica Eternului Har. Minune si Taina e Sfanta-Ntrupare, cand Cel-Fara-Margini Se strange-ntr-o zare si Soarele Vesnic Se strange-ntr-o raza, []Minune si Taina e viata curatain care Lumina S-a vrut intrupata,in care Iubirea a vrut a Se-aprindesi-n care tot Raiul pe veci se cuprinde.

Fii binecuvantata,Fecioara Preacurata,Minune si Taina si-Altar,tu, Maica Eternului Har.

Minune si Taina e Sfanta-Ntrupare,cand Cel-Fara-Margini Se strange-ntr-o zaresi Soarele Vesnic Se strange-ntr-o raza,si Cerul sarutul pe-un Crin si-l asaza.

Minune si Taina sunt Fiul si Mama,spre Care se nalta uimirea si teama,spre Care coboara Iubirea si Pazasi-n Care se-ascunde Fiorul si Raza.

Minune si Taina e Mila Divinace astfel alege spre lume sa vinasi astfel doreste spre ea sa ne-atraga,sfintiti de Iertarea Eterna si-ntreaga.

Minune si Taina, mi-nchin pe veciecredinta, nadejdea si dragostea ie;fiinta, viata si tot ce e-n mine,prin Tine sfintite, cuprinde-le-n Tine.

Traian Dorz, din Minune si Taina , volum de poezii dedicat Maicii Domnului