Fiule! Ostasule! Cititorule! Nu uita ca poruncile si legamintele pot rodi numai prin Jertfa Crucii de pe Golgota! Crestinismul nu sta atat din porunci si oprelisti , ci sta din darul si puterea ce ni s-au dat si ni se dau prin sangele varsat pe crucea Golgotei. Cum spunea Apostolul Pavel. Crestinismul e dar, nu lege, []Fiule!Ostasule!Cititorule!Nu uita ca poruncile si legamintele pot rodi numai prin Jertfa Crucii de pe Golgota!Crestinismul nu sta atat din porunci si oprelisti , ci sta din darul si puterea ce ni s-au dat si ni se dau prin sangele varsat pe crucea Golgotei.

Cum spunea Apostolul Pavel. Crestinismul e dar, nu lege, caci altcum Darul (harul) n-ar mai fi Dar si Hristos a murit in zadar (Rom. 11, 6 si Gal. 2,21).

Trebuie sa fim bine lamuriti asupra acestui lucru, pentru ca de aici purcede si duhul .

Daca crestinismul nostru de azi este asa cum este: fara putere si fara roada, apoi cauza trebuie cautata tocmai aici.

Crestinatatea noastra sta numai la hotarul dintre Noul si Vechiul Testament, dintre Lege si Har.

N-a intrat inca in imparatia cea tainica a harului si darului ce ne-au venit prin sangele Crucii.

Marea majoritate a crestinilor de azi traieste in afara de buciumul vietii cel odraslit prin sangele varsat pe crucea Golgotei.

De aici lipsa roadelor vietii crestine.

In atatea si atatea locuri mai staruie inca si azi predica si morala lui nu .

Sa nu faci ceea si ceea sa faci ceea si ceea .

Staruie mai ales la noi aceasta morala, in semn ca suntem inca tot sub Muntele Sinai. N-am ajuns inca sub dealul Golgotei.

A cauta sa te mantuiesti si a cauta sa-i mantuiesti si pe altii fara aceasta altoire inseamna a pretinde unor meri padureti sa faca mere bune.

A cauta si a afla mantuirea inseamna a-L cauta si a-L afla pe Iisus cel Rastignit si Jertfa Lui cea scumpa.

De sub Muntele Sinai sa...