In primul numar din anul II, se publicara aceste lucruri pe larg, in pagina intai a foii Lumina Satelor . Ecoul acestei inflacarate chemari trecu si prin toate celelalte pagini si numere ale foii, reluat de fiecare subiect al stirilor si predicilor ce le cuprindea gazeta. Indemnul acesta sfant, nou si limpede striga puternic cititorilor, de []In primul numar din anul II, se publicara aceste lucruri pe larg, in pagina intai a foii Lumina Satelor .

Ecoul acestei inflacarate chemari trecu si prin toate celelalte pagini si numere ale foii, reluat de fiecare subiect al stirilor si predicilor ce le cuprindea gazeta. Indemnul acesta sfant, nou si limpede striga puternic cititorilor, de peste tot cuprinsul scrierilor omului trimis de Dumnezeu, instiintand si trezind constiintele tuturor:Necazurile de azi se vor tine de noi si vor trece cu noi dintr-un an in altul, pana cand vom lua hotararea cea buna sa scoatem aceste pacate din traiul si din inima noastra si sa-L ascultam pe Mantuitorul Hristos suna de peste tot, trambita gazetei.

Hotaraste-te si tu, cititorule, si staruieste si de altii, pentru ca altcum in zadar asteptam si suspinam dupa vremuri mai bune si mai usoare!Astfel, gazeta avea acum o tinta. Inaltase un steag, in jurul caruia erau chemati toti cei care se trezeau si se eliberau din robia diavolului.

Scriitorul ei statea acum ca o flacara cu tot sufletul lui aprins si dornic sub calauzirea Voii lui Dumnezeu. i cu toata alipirea predat sub Crucea lui Hristos Domnul, dornic sa-si implineasca toata datoria inspirata de Duhul Sfant in noaptea hotaratoare. tia ca toata taina biruintei sta in puterea si harul revarsarii Duhului Sfant. Ca, fara aceasta revarsare, campia sufleteasca a tarii va ramane mereu pustie, iar albia educatiei noastre religioase, mereu uscata.

De aceea, cu toata puterea sufletului sau, cauta sa traiasca, in toata sfintenia si sinceritatea, Voia si Cuvantul lui Dumnezeu, in sine insusi, inlaturand astfel orice stavila de pacat sau neascultare dinauntrul sau, pentru ca apele vii ale Duhului Sfant sa se poata revarsa apoi, prin el si prin matca tot mai larga a foii sale, peste tot tinutul uscat al vietii sufletesti din tara si din Biserica noastra, pana cine stie unde si pana cine stie cand, schimband astfel si innoind din temelie viata fiecarui cititor al sau.

Duhul Sfant il incredinta tot mai puternic ca invierea si innoirea aceasta nu pot veni decat prin puterea Crucii si a Jertfei Mantuitorului Hristos, din izvorul cuvintelor Sfintei Scripturi.

Trebuie deci puternic facuta cunoscuta, in popor, citita si iubita Biblia, Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu. In ea este Hristos. i in El sunt izvoarele invierii si ale vietii. In aceasta sta taina biruintei sale. i piticul acesta,...