Mantuitorul umbla neincetat sa scoata frica din Apostolii Lui. Pana si perii capului vostru sunt numarati le zicea Iisus deci sa nu va temeti! (Matei 10, 31). Adica, voi sunteti in grija Tatalui Ceresc, deci nu va temeti! El va purta gri ja de voi ca de niste copii ai Lui.

Un leac al fricii []Mantuitorul umbla neincetat sa scoata frica din Apostolii Lui. Pana si perii capului vostru sunt numarati le zicea Iisus deci sa nu va temeti! (Matei 10, 31). Adica, voi sunteti in grija Tatalui Ceresc, deci nu va temeti! El va purta gri ja de voi ca de niste copii ai Lui.

Un leac al fricii acesta este: sa avem intotdeauna stiinta si constiinta ca noi traim in grija Tatalui Ceresc ca niste copilasi ai Lui. ()Mantuitorul a stiut cat suntem noi de slabi si cat de mare este ispita fricii, de aceea ne-a lasat tuturor acel preadulce testament: Nu va temeti caci, iata, Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacului acestuia! (Matei 28, 10; 20).

Iata, iubitii mei frati, acesta este leacul contra fricii; aceasta este moartea fricii.

Domnul Iisus Hristos ne da siguranta ca va fi cu noi in toate zilele si, daca El e cu noi, frica nu mai poate trai. Caci frica nu poate petrece la un loc cu Domnul. Ori Domnul omoara frica, ori frica Il alunga pe Domnul. Un crestin adevarat a scapat de frica.

Parintele Iosif Trifa din FRICO II de la Apocalipsa 21, 8 Editia a IV, Editiura Oastea Domnului, Sibiu, 2006Despre anuntul planului de citire al Bibliei in anul 2023:PLAN DE CITIRE A BIBLIEI IN 365 DE ZILE (Anul 2023)