Biblia este plina de examene de credinta, prin care Domnul Dumnezeu a pus la incercare credinta robilor Sai. Printr-un un astfel de examen de credinta a trecut si dreptul Iov. Cine era Iov? Era, asa cum spune cartea care-i poarta numele, un om fara prihana si curat la suflet. El se temea de Dumnezeu si []Biblia este plina de examene de credinta, prin care Domnul Dumnezeu a pus la incercare credinta robilor Sai.

Printr-un un astfel de examen de credinta a trecut si dreptul Iov. Cine era Iov? Era, asa cum spune cartea care-i poarta numele, un om fara prihana si curat la suflet. El se temea de Dumnezeu si se abatea de la rau . Se laudau si ingerii din cer cu viata lui Iov.

Intr-o zi, impreuna cu fiii lui Dumnezeu s-a infatisat si Satana in fata lui Dumnezeu. Domnul a zis catre Satana: De unde vii? i Satana a raspuns: Din cutreierarea pamantului si de la plimbarea pe care am facut-o pe el. (Iatasi aici o dovada ca Satana cutreiera mereu pamantul, cautand pe cine sa inghita). i Domnul i-a zis: Ai vazut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihanasi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu si se abate de la rau. i Satana a raspuns Domnului: Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui si tot ce este al lui? Ai binecuvantat lucrul mainilor lui si turmele lui acopar tara. Dar ia intinde-ti mana si atinge-Te de tot ce are,si sunt incredintat ca Te va blestema in fata.

Domnul a zis Satanei: Iata, iti dau pe mana tot ce are, numai asupra lui sa nu intinzi mana (Iov 1, 6-12). i ca focul unui grozav bombardament au inceput sa curga nenorocirile asupra lui Iov Averea, vitele, casele, copiii, totul a pierdut in chip naprasnic repede si pe neasteptate. Nenorocirile se tineau lant, una dupa alta. Iov a pierdut tot, dar n-a pierdut credinta i, aruncandu-se la pamant, Iov s-a inchinat si...